Kars'ta TOKİ Kuraları Çekildi!

Kars'ta TOKİ Kuraları Çekildi!

Kars Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında imzalanan protokol gereği Bayrampaşa ve Atatürk Mahallesi’nde yapılan 665 konutun kura çekimleri İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

521 hak sahibine 665 konutun teslim edileceği kura çekimine Vali vekili Adem Ünal, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, TOKİ Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu, AK Parti İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, MHP İl Başkanı Yaver Özcan, AK Parti Kars Milletvekili Mehmet Uçum’un eşi Av. Hatice Uçum, mahalle muhtarları ile hak sahipleri katıldı.

Ailelerin çocuklarıyla birlikte katıldığı tören; Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından TOKİ Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu bir konuşma yaparak konutların Kars’a ve hak sahiplerine hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu. Kura çekimlerine bodrum ve zemin katların dahil edilmediğini, hak sahiplerinin daha rahat ve konforlu bir yaşam sunmaları için böyle bir yönteme başvurulduğunu söyledi. 1 adet 24 derslikli okul ve 1 adet de caminin yapıldığını kaydeden Konyalıoğlu, 80 ve 120’şer metrekarelik konutların son derece kullanışlı olduğunu ve TOKİ’nin kentsel dönüşüm kapsamında yaptığı bu konutlarına giren hak sahiplerinin çok memnun olduklarını da sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da kura çekiminin akabinde yapılacak işlemlerin sonucunda 15 Eylül’den itibaren ailelerin evlerine yerleşebileceklerini belirterek, şunları söyledi:

“Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz Sevda için / Dostun Evi Gönüllerdir, Gönülleri yapmaya geldik. Güzellikleri ile Allah’ın bir lütfu olan cennet Kars’ımızın güzel insanları hepiniz hoş geldiniz sefa getirdiniz. Yüce Yaradan yüzünüzden neşeyi, kalbinizden dostluğu ve kardeşliği, gönlünüzden sevgiyi eksik etmesin. Gönül Dünyamın güzel insanları, bizim amacımız Kars’a ve Kars’lı ya hizmet etmektir. Kars’ın geleceğini hep birlikte inşa etmek, dostluğu ve kardeşliği cümle âleme göstermek, kardeşçe bir çalışma için adaletli ve samimi bir hizmet için bu yola çıkmış bulunuyorum. Benimle bu yolda yürümeye var mısınız? O yüzden önce Allah’a sonra sizlere güveniyorum.  Kars Merkezi Atatürk, Bayrampaşa, Karadağ ve Kaleiçi mahallelerinde bulunan Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Projeleri kapsamında 1.Etapta 698 konut,1 adet cami,1adet 24 derslikli okul inşaatı çalışmaları fiziki olarak tamamlanmıştır. 698 adet konuttan bodrum katlar haricinde kalan 665 adet konut hak sahiplerine dağıtılacaktır. Banka sözleşmeleri imzalanması süreci sonrasında hak sahipleri evlerine taşınacaklardır. Kentsel Yenileme Daire Başkanı eşliğinde Ankara’dan gelen TOKİ heyeti ile yapılan toplantı sonucu alınan kararlar doğrultusunda; 1.Etap ile alakalı mevcut sorunların çözümü sağlanmış,2.Etabın ihalesinin yapılması içinde çalışmalara hız verilmiştir. Bu vesileyle bu süreçte emeği geçen Sayın Valimiz Günay Özdemir Bey’e Kars Milletvekili Mehmet Uçum’a, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’a, Başkan Yardımcısı Ömer Bulut’a, Kentsel Dönüşüm Daire Başkan’ı Gürol Konyalıoğluna ve Kentsel Dönüşüm çalışanlarına, Belediye’de emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma hak sahibi olan siz değerli hemşerilerim adına ve şahsım adına teşekkürlerimi bir borç biliyorum.  Konutlar hak sahiplerine hayırlı ve uğurlu olsun. Hepinize Saygılarımı sunar Allaha emanet ederim.”

kha

Önceki ve Sonraki Haberler