Kars'ta Top ve Havan Atışları Yapılacak

Kars'ta Top ve Havan Atışları Yapılacak

14.Mekanize Tugay Komutanlığı tarafından ağır silah (top ve havan), uçaksavar, bombaatar, RPG-7 roketatar ve Zırhlı Muharebe Aracından (ZMA) atışları yapılacak.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars'ta bulunan Akbaba Atış ve Tatbikat Bölgesinde 17-21 Nisan 2017 ve 24-28 Nisan 2017 tarihleri arasında ağır silah (top ve havan), uçaksavar, bombaatar, RPG-7 roketatar ve Zırhlı Muharebe Aracından (ZMA) atışları icra edilecek.

Söz konusu ağır silah atışlarının icra edileceği gün ve saatlerde koordinatları belirtilen alan, (Yolaçan, Kümbetli, Dikme, Akbaba, Çerme, Esenyazı, Kocabahçe, Verimli, Küçükyusuf, Hacıhalil, Karakale, Gelirli, Azatköy, Ataköy, Karacaören Köyleri) can ve mal emniyeti bakımından tehlike oluşturuduğu belirtildi. 

Konu ile ilgili Kars Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bu nedenle; vatandaşlarımızın, kamulaştırma işlemleri tamamlanmış bölgelerde hiçbir tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunmaması, kamulaştırılan araziye giriş-çıkış yapmaması, bölge yakınlarında mühimmata benzer tanımlanamayan cisim bulunduğunda oynanmaması, kurcalanmaması ve bulunduğunda 14.Mekanize Tugay Komutanlığına (Tel: 0.474.2126024) veya İl Jandarma Komutanlığına (Tel: 156 Alo Jandarma) bilgi verilmesi gerekmektedir." denildi.

atis-yapilacak-alanlarin-koordinatlari.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler