Kars’ta Tüm Köy Yolları Asfaltlanacak!

Kars’ta Tüm Köy Yolları Asfaltlanacak!

Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın Kars için büyük öneme sahip olduğunu vurgusu yaparak, yerel yetkililerle birlikte Kars’ı değiştirmek adına yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

Bir aya yakın süredir Kars’ta olan ve bu zaman zarfında birçok köye ziyaret gerçekleştiren Milletvekili Beyribey, köylerde tespit edilen sorunların not edildiğini ve en büyük sorun olan yol sorununun bütün köylerde sonlandırılacağını müjdeledi.

Bütün köy yollarının asfalt olması için çalışma yürüttüklerini kaydeden Selahattin Beyribey, “Önümüzdeki süreç içerisinde bütün köylerimizin yollarının asfalt olması için çaba sarf ediyoruz. Bu noktada Sayın Bakanımız Ahmet Arslan, Kars valimiz Rahmi Doğan, AK Parti Kars İl Başkanımız Adem Çalkın ve ben bir ekip olarak çalışarak bu noktadaki hizmetin köylerimize ulaştırılması adına elimizden geleni yapıyoruz. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın Kars için çok büyük bir öneme sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu anlamda Ben köy ziyaretlerimizde eksikler noktasında birçok not alıyor, tespitler yapıyor ve ilgili kurumlara gerekli talimatları veriyorum. Kars Valimiz Rahmi Doğan, il genel sekreterimiz ve ilgili daire müdürlerimizle de bu noktada ayrı ayrı istişare ediyoruz.” dedi.

Kurum, daire müdürleriyle bir toplantı düzenleyerek Kars'ın ciddi bir fotoğrafını ortaya koyacaklarını dile getiren Beyribey, bu toplantı sonrasında ne tür adımlar atılacağının kararının da alınacağını ifade etti. Beyribey, Kars’ın cazibe merkezi olacağı hatırlatması yaparak, cazibe merkezine uygun projeler geliştirilmesi gerektiği vurgusu yaptı. Beyribey, konuya ilişkin şunları söyledi; “Bu fotoğrafta Öncelikle ihtiyaçlarımız nelerdir, kısa vadeli ve uzun vadeli ihtiyaçları nelerdir. Bu anlamda yapılabilecek çalışmalar, projeler nelerdir gibi konuları masaya yatıracağız. Kars bir Cazibe Merkezi oluyor bu anlamda da bizden Kars'ta yerel aktörler olarak ne tür katkı sunabiliriz, neler yapabiliriz noktasında fikir ve görüş alışverişinde bulunarak Cazibe Merkezi olmamızla birlikte büyük yatırımlara ev sahipliği yapacağımıza inanıyoruz. Ama elbette ki bu noktada bizim de talep eden ve projeleri ortaya koyan bir il olmamız lazım.”

Ayrıca köy ziyaretlerinde taziye evlerinde vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, taziye evlerinin birlik ve beraberlikler için önemine dikkat çekti. ‘Bizim temel hedefimiz insana hizmet, insana hizmetin yollarından bir tanesi de köylerimizde taziye evleri’ diyen Beyribey, “Bu evler, köylülerimizin iyi günde, kötü günde bir araya gelebileceği mekanlardır. Özel zamanlarda toplantıların gerçekleştirilebileceği, sosyal faaliyetlerin gerçekleştirebileceği ve insanların bir araya gelip konuşabilecekleri, hemhal olabilecekleri bir mekan olsun istiyoruz. Bütün köylerimizde taziye evi yapmayı planlıyoruz. Kars merkezde 12 köyümüzde bu anda taziye ev yapımı devam ediyor. Bunlar içerisinde yapılanlar var bitirilmiş veya yapımı devam edenler var. Bu evlerimizin köylerimizin önemli bir yarasına merhem olacağı kanaatini taşıyorum. Köylerimizde kardeşliğin, birliğin beraberliğin oluşmasını sağlayacak bir ortamın oluşması, ayrıca eğitim anlamında da bu mekanların kullanılmasını oldukça önemsiyoruz. Birçok köyümüzü ziyaret ettik ve bir çoğunda bu mekanlarda köylülerimizle bir araya geldik. Bu anlamda bu mekanların önemini bir kez daha görmüş olduk.” Şeklinde konuştu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler