Kars'ta turist taşıyan araçlar sıkı takip altında

Kars'ta turist taşıyan araçlar sıkı takip altında

Kars Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, turist taşıyan araçları sıkı takip altına aldı.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Kars Valiliği koordinesinde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından başlatılan denetimlerde turist taşıyan araçlarda D2 belgesinin yanı sıra D2 belgesi olan araçlarda TURSAB zorunluluğu, Seyahat sigortası ve rehber kokardı olan şahısların turizm işletmelerinde faaliyet göstermesi aranıyor.

Polisin ve Jandarmanın sorumluluk bölgelerinde Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli marifetiyle gerçekleştirilen denetimlerde, ilimizi ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlere ‘hoş geldiniz’ denilerek yakın ilgi gösteriliyor.

Yapılan denetimlerin yerli ve yabancı turistlere daha iyi hizmet sunmak için yapıldığı anlatılarak,  kendilerini taşıyan araçlarda TURSAB tarafından belirlenen kriterlerinin arandığı belirtilerek, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün WEB sitesiin takip edilmesi önerisinde bulunuluyor. Turistlere, WEB sitesinden doğru bilgilere ulaşabilecekleri de önerilerek, en güncel ve doğru bilgiye ulaşabilecekleri anlatılıyor.  

Kars Valiliği tarafından Turizm Müdürlüğü ile polis ve jandarma ekpleri marifetiyle yapılan denetimler son aylarda Doğu Ekspresi ile Kars’ın Ülke gündemine gelmesi ile birlikte, ilimize akın eden misafirlere daha prfosyonel turizm işletmeleri ve şahıslar tarafından hizmet verilemesi yıllardan beridir ihmal edilen bir sorun olarak yaşanıyordu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler