Kars'ta turizm projeleri sonuç bekliyor

Kars'ta turizm projeleri sonuç bekliyor

Serhat Kalkınma Ajansı'na (SERKA) sunulan turizm içerikli projelerin, denetçilerinin güvenlik soruşturmalarının uzaması başvuru sahiplerini endişelendirdi.

Kars’ta 25 turizm projesi sonuç bekliyor. 3 ay gibi kısa bir inşaat süresinde projelerini hayata geçirmeye çalışan girişimciler, SERKA'dan gelecek hayırlı haberi bekliyor.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Oktay Güven şunları söyledi: 

"Serhat Kalkınma Ajansı'nın başlatmış olduğu proje teklif çağrısı 8 Mart itibariyle tamamlandı. Kars ilinde turizme yönelik 25 adet Turizm projesi teslim alındı. Bunun yanında tabii kamu projeleri de var. Kars ilinde kamudan gelen proje sayısı da 27 tane. Bizim projeleri değerlendirme süreciniz var; ilk olarak projeleri ön incelemeye değerlendirmeye tabi tutuyoruz. Başvuru rehberinde belirtilen hususlar proje dosyasında var mıdır, yok mudur, onun kontrolü yapılıyor bu süreç tamamlandı. Bunun haricinde dışarıdan bağımsız değerlendiriciler projeleri gelip değerlendiriyorlar. Biz bağımsız değerlendiricilerin başvurularını alıp, onlar şartları taşıyorlar mı taşımıyorlar mı diye kontrollerini yaptık. Güvenlikle ilgili herhangi bir problemi var mı yok mu diye ilgili kurumlarla paylaştık onların sonuçlarını bekliyoruz, sonuçlandıktan sonra değerlendirme süreci hızlı bir şekilde sonuçlanacak. Ardından destek almaya hak kazanan başarılı projeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Süreç biraz uzadı, bunun muhtemelen yerel seçimlerden kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Kısa süre içerisinde tamamlanacağını kanaatini taşıyorum, yalnız şunu belirtmek isterim ki bizim tasarruf tedbirleri ile ilgili bir durumumuz yok. Bizim kaynağımız hükümet tarafından bize gönderildi bankada bekliyor, bizden herhangi bir kesinti yapıldığı için bu sürecin uzadığı falan yok, böyle bir şey söz konusu değil bunu özellikle belirtmek isterim. Bizim öngörümüz en geç Haziran ayının sonunda başarıları projeleri ilan etmiş oluruz, bu şekilde bir öngörünüz var. Bu tabii ki birkaç gün sarkabilir, bu sonuçta öngörü kesin net olarak bir şey söyleyemiyoruz çünkü, bizim dışımızda etkili olan faktörler var süreç boyunca. Ama inşallah Haziran ayının sonuna yetiştireceğiz insanlarımızın inşaat sezonunu daha fazla kaçırmamaları için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bu sadece özel sektörle ilgili değil, kamu sektörü ile de ilgili çok önemli bir husus. Dediğim gibi kamunun bizde sadece 27 tane başvurusu var Kars ili için. Bunların başarılılarının belirlenip, başarılı olan projelerin hayata geçirilmesi lazım. Bunun için de bizim sonuçları açıklamamız lazım, yani bu konu hem özel sektörü ilgilendiriyor, hem de kamuyu ilgilendiriyor. Bu nedenle sürecin bir an önce tamamlanması için elimizden geleni yapacağız."

Önceki ve Sonraki Haberler