Kars’ta üçlü protokol imzalandı!

Kars’ta üçlü protokol imzalandı!

Kafkas Üniversitesi ve Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğünün imzaladığı işbirliği protokolü ilk meyvelerini vermeye başladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Özellikle müzik alanında işbirlikçi çalışmak üzere bir araya gelen, Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi ile Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi kapsamlı bir protokole imza attı.

Devlet Konservatuvarı Müdür Vekili Dr. Öğretim Üyesi Yavuz Selim Kafkasyalı, Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Talip Oğultarhan ve Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ali Kasım Bulut’un çalışmaları neticesinde hazırlanan protokolün içeriğinde; müzik alanında ortak ürünlerin ortaya çıkarılması, il genelinde taramalar yapılarak müzik alanına ilgisi ve yeteneği olan öğrencilere destek olunması, Kars’ın müzik kültürü için gerekli araştırmaların yapılması gibi çalışmalar yer almakta.

Protokol ne gibi faydalar sağlayacak?

Devlet Konservatuvarı Müdür Vekili Kafkasyalı şunları ifade etti: “Protokol imzalayan Üç Kurumumuz da müzik alanında kendi içerisinde çok güzel çalışmalar yürütmektedir. Protokol imzalayarak bu üç kurumun gücünü birleştirmeyi ve öğrencilerimizin, yöneticilerimizin, personellerimizin kaynaşmasını amaçlıyoruz. Kültürlerarası bir bölgenin hülasası niteliğindeki şehrimizde bulunan farklı kültürlerin hem temsili hem de ulusal ve uluslar arası arenada pay sahibi olmasını sağlayacak nice güzel etkinliklere tüm kurumların beraberliğinde ulaşabileceğimize eminim.”

Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Talip Oğultarhan ise, “Güzel Sanatlar lisesi olarak geleceğin müzik öğretmenlerini ve sanatçılarını yetiştiriyoruz. Şimdi bu çabamızın çok daha verimli bir şekilde sonuçlanacağını düşünüyorum. Protokol ile hem kendi okulumuzun hem de protokol ortaklarımızın güçlerine güç katacağına inanıyorum.” dedi.

BİLSEM Müdürü Ali Kasım Bulut da “Bilindiği üzere merkezimize devam eden öğrenciler toplumun binde ikilik kısmını oluşturan özel yetenekli çocuklardır. Amacımız bu çocuklara özel yetenekli oldukları alanlarda katkı sağlamak ve bu yeteneklerini üst düzeyde geliştirmelerine yardım etmektir. Gerek imkansızlıklar, gerek farklı sebeplerden bu amacımıza ulaşmakta bazı zamanlar çok güçlük çekiyoruz. Bu protokolle kurulan ortaklık neticesinde amacımıza daha kolay ulaşacağımızı ve İlimize çok güzel ürünler vereceğimizi düşünüyorum. İlerleyen süreçlerde başka kurumlarla da işbirliği protokollerimiz olacak inşallah.” diye konuştu.

Protokol metinleri incelenip üç kurum müdürü tarafından imzalandıktan sonra, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ve Kafkas Üniversitesi Rektörü Hüsnü Kapu ziyaret edilerek onayları alındı ve destekleri için kurum müdürlerince kendilerine teşekkür edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ve Kafkas Üniversitesi Rektörü Hüsnü Kapu tarafından tebrik edilen protokol ortakları ilk ürün olarak üç kurumun ortak hazırladığı “Müzik Eğitimi, Müzikoloji ve Konservatuvar” Konulu Söyleşi ve “Kars’ın Yeteneklerinden Müzik Şöleni” isimli dinleti programına davet edildiler.

Ayrıca etkinliğin halka açık olduğu belirtilerek tüm Kars Halkı programa davet edildi.

img_5815.jpgimg_6429.jpgimg_7701.jpgimg_7710.jpgimg_7715.jpgimg_7717-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler