Kars’ta Ücretsiz ‘İyilik Çorbası’ İkram Ediliyor

Kars’ta Ücretsiz ‘İyilik Çorbası’ İkram Ediliyor

Kars’ta Cuma namazı çıkışı cemaate protokol tarafından ücretsiz ‘İyilik Çorbası’ dağıtıldı.

İnanç turizmi açısından çok önemli bir yere sahip Kars Kalesi eteklerindeki Evliya Camii, Kümbet Camii ve Ebu’l Hasan Harakani Külliyesi’ni kapsayan çevre düzenlemesi dahilinde Evliya Camii bahçesine inşa edilen aş evi, Cuma namazı çıkışı cemaate kapılarını açtı.

Kars Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, İl Müftüsü Mehmet Genç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun kurum daire amirleri ve vatandaşlar Cuma namazı çıkışı hep birlikte Kars İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen çorba ikramına katıldı.

Cemaate ilk çorbalar protokol tarafından dağıtılırken, Kars Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve İl Müftüsü Mehmet Genç tarafından doldurulan kaselerde çorbalarını içen vatandaşlara, ekmekler ise İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun tarafından bir bir dağıtıldı.

Ebu’l Hasan Harakani Hazretleri’nin ‘Her kim bu kapıya gelirse, ekmeğini veriniz ve inancını sormayınız’ cümlelerine istinaden başlatılan ‘Ebu’l Hasan El- Harakani Sofrası İyilik Çorbası’ ikramı vatandaşlar tarafından da büyük memnuniyetle karşılandı. Bundan sonraki süreçlerde de devamının sağlanılacağının ifade edildiği ‘İyilik Çorbası’ndan o kapıya gelen herkesin içebileceğine dikkat çekildi.

Ebu’l Hasan Harakani Hazretleri’nin dergahından içilen ‘İyilik Çorbası’nın ardından İl Müftüsü Mehmet Genç tarafından dualar okunarak, birliğin ve beraberliğin devamlılığının sağlanması temennisinde bulunuldu. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kars Valisi Günay Özdemir, “Anadolu’muzun ilk alperenlerinden, gönül dostlarından Ebu’l Hasan Harakani Hazretleri’nin Külliyesi bulunmaktadır. Kendisi burada bir yaşam biçimi oluşturmuş ve bu hayat tarzında ‘Her kim bu kapıya gelirse, ekmeğini veriniz ve inancını sormayınız’ ilkesini benimsemiştir. Bizler de bu güzel ilkeyi burada uygulama noktasında bir adım attık. Buraya gelen herkes çorbasını içecek, yemeğini yiyecek ve hiç kimsenin inancı, dini, ırkı, meşrebi sorulmayacak. Buraya dünyanın her tarafından insanlar geliyor. Kimisi ziyaret amaçlı, kimisi namaz kılmak için burada bulunuyor bu insanların tümüne bu hizmet tamamen ücretsiz olarak verilecektir. Bu konuda hem Kars’ta hem de Karslı olup başka illerde olan insanlarımız bu hizmeti duyunca büyük oranda mutlu oldular ve destek olma çabası içerisine girdiler. O insanların hepsi bu faaliyetin yürümesi için ciddi destek sağlıyorlar, hepsinden Allah razı olsun. Ben bu hizmetin devam edeceğine yürekten inanıyorum çünkü Kars halkı ve Harakani dostları bu işe gönülden sahip çıktı. Bu anlamda bugünkü ‘İyilik Çorbası’nın yanında verilen ekmeği de Kars Belediyesi karşılamıştır. Bu da Kars’ın hizmete ne derece aship çıktığının göstergesidir” dedi.

Kars Valiliği nezdinde Evliya Camii bahçesinde yaptırılan kapalı dergahların birçok amaç için kullanılacağını da belirten Özdemir, “Burası hem Ramazan sofraları, hem insanların namaz öncesi oturup sohbetler edeceği bir mekan olacak. Çünkü bu bölgede böyle bir yerimiz yoktu, camiye giren ve camiden çıkan gencinden yaşlısına herkesin sohbet edebileceği bir ortam oluşturuldu. Biz ilerleyen zamanda buraya yemek sonrası çay ikramları da yapılacak, sohbet ortamının olduğu, yaşlılarla gençlerin buluştuğu bir merkez olacağı inancındayız.” ifadelerini kullandı.

Ebu’l Hasan Harakani Hazretleri’nin adına layık bir hizmete imza atıldığını kaydeden Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da; “Sayın valimizin destekleriyle yapılan bu dergahın herkese gönül kapısı açık olacak. Bizler de yerel yönetimler olarak bu hizmete her fırsatta destek olacağız. Sizlerin huzurunda bir kez daha başta sayın valimiz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Diyanet Vakfı ve Kars İl Müftülüğü’nce başlatılan ‘İyilik Çorbası’nın bir başlangıca vesile olacağını söyleyen İl Müftüsü Mehmet Genç ise; “Bu bir başlangıç oldu. Aslında 4 ay önce burada bir ikram oldu fakat çevre düzenlemesi nedeniyle devamlılığı sağlanamadı ve o zamanki ikramlar çadırda gerçekleşti ama şimdi şükürler olsun ki çok güzel bir mekan var ve bu mekan insanlarımızın güzel işlerine vesile olacak. Kış mevsiminde de bu mekan sayesinde insanlarımız zorluk çekmeyecek ve aynı zamanda kaynaşma karargahımız da olmuş oldu. İnşallah Cenab-ı Hak toplumumuzdaki bu birlik ve beraberliğin diğer kesimlere de intişar etmesini nasip eyler. Paylaşmaya, kardeşliğe ihtiyacımız var. Maddi gücü olanların hayrına, manevi desteği olanların da duasına ihtiyacımız var. Burada önemli olan gönül birliğidir. Gönüllerimiz bir olsun, üstesinden gelemeyeceğimiz bir iş olmaz. Bu manada bu güzel hizmetlere katkısı olan herkese teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyorum.” diye konuştu.

İşkur Personeli ve Kars İl Müftülüğü personelinin hizmet verdiği kaynaşma yeri olarak da nitelendirilen karargahın, bundan sonraki süreçte de sürekli olarak misafirlerine hizmet vereceği duyuruldu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler