Kars'ta Uçurtma Şenliği!

Kars'ta Uçurtma Şenliği!

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kars Valiliği ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü koordinesinde Ani Örenyeri’nde Uçurtma Şenliği düzenlendi.

‘Uçsun Uçurtmalar’ adı altında Kars’ın turizm adına en önemli yerleşim yerlerinin başında gelen Ani Örenyeri’nde düzenlen Uçurtma Şenliği’ne; Kars Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, basından sorumlu Vali Yardımcısı Ali Karakaya, Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, KARSOD Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, turizm işletme sahipleri, çalışanları, Kafkas Üniversitesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

KARSOD Turizm Birliği tarafından katılımcılara uçurtma ve şapka dağıtıldı. Herkesin gönüllerince eğlendiği şenlikte, ilk uçurtmayı Vali Yardımcısı Ali Karakaya uçurdu. Yaklaşık 200 kişiyle gerçekleşen şenlikte, 100 adet uçurtma Ani’nin mavi semalarında güzel görüntüler oluşturdu. Uçurtma Şenliği’ne Karslı fotoğrafçılar da yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğe ilişkin açıklamada bulunan Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, “Turizm Haftası’nın 3. gününde Ani Örenyeri’nde ‘Uçsun Uçurtmalar’ adı altında etkinlik düzenledik. STK’ların da vermiş olduğu destekle birlikte bugün dünya miras yolunda olan Ani Örenyeri’ni biraz daha gündemde tutmak amacıyla burada uçurtma şenliği yapmaya karar verdik. Renkli görüntüler oluştu, Ani’ye ilk defa gelenler aynı zamanda bu kadar güzel bir yerde uçurtma uçurma fırsatı buldu. Gökyüzünün maviliği, Ani’nin florasındaki yeşillik ve tarihle birleşince ortaya seyri doyumsuz bir güzellik çıktı. Bu etkinlik Ani’de ilk kez gerçekleşti. Bunun amacı da Ani’nin sadece tarihte acılarla hatırlanan bir yer olması dışında bir yaşama ev sahipliği yapmış bir şehir olması nedeniyle burayı canlı tutmaktı. Burayı insanların uğrak noktası yapma noktasında çocukların kahkahalarının yükseldiği bir uçurtma şenliği noktasında amacına ulaştığı düşüncesindeyim. Bu noktada bize destek veren KARSOD Turizm Birliği’ne, Kars Belediyesi’ne, Kafkas Üniversitesi’ne ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum.” dedi.

Turizmin Kars için önemine ve Ani’nin turizme kattığı değere vurgu yapan KARSOD Turizm Birliği Başkanı Halit Özer ise; “Bu yıl ilimizde 40’ıncısı düzenlenen Turizm Haftası’nda çeşitlilik ve farkındalık yaratabilmek adına ilimizde bulunan gerek üniversite öğrencisi, gerek turizm işletmeleri beraberliğinde Ani’de Uçurtma Şenliği’ne katıldık. Kars Valiliği ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü koordinasyonuyla gerçekleşen bu etkinlikte herkesin keyifli vakit geçirmesini temenni ediyoruz. 100 adet uçurtma getirdik fakat havanın da güzel olmasının verdiği etkiyle katılım çok olunca uçurtmalarımız yetmedi ama bu bir başlangıçtı ve sembolik olarak farklılık yaratıldığı düşüncesindeyim. İlerleyen zamanlarda bu uçurtma sayısı binlere çıkabilir ama önemli olan etkinliğin amacına ulaşmasıydı bu anlamda insanların gönüllerince eğlendiğini görmek mutluluk verici.” İfadelerine yer verdi.


kha

Önceki ve Sonraki Haberler