Kars'ta Uyuşturucu Kullanımı Nasıl Engellenir?

Kars'ta Uyuşturucu Kullanımı Nasıl Engellenir?

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından tarafından cevaplanması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından Anayasanın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na (TBMM) soru önergesi sundu.

Bilgen'in verdiği soru önergesi şöyle:

Birleşmiş Milletler Suç ve Uyuşturucu Ofisinin kayıtlarına göre en tehlikeli ve hızlı yayılan uyuşturuculardan biri ‘Bonzai’ uyuşturucu maddesidir. Uzmanlar erken yaşta kalp krizi, akıl hastalıkları ve böbrek yetmezliği gibi ciddi sağlık sorunlarına, sebep olduğunu ispatlamışlardır. Sürekli kullanımında ise ölüme sebep olduğu kesinlik arz etmektedir.

Son gelen haberler uyuşturucunun liselerde ve ilköğretim okullarındaki çocuklar tarafından da çok yaygın olarak kullanıldığını göstermektedir. Kars ilinde de uyuşturucu kullanımının yoğun olduğu yönünde haberler almaktayız.

Anayasanın 58. Maddesinde çok açıktır ki: “Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.”

Bu bağlamda;

1- Türkiye’de 30 yaş altı gençlerde uyuşturucu kullanımıyla ilgili iller bazında yapmış olduğunuz bir araştırmanız mevcut mudur? Varsa araştırmadaki bilgiler nelerdir?

2- Türkiye’de 2002-2015 yılları arasında 30 yaş altı kaç yurttaşımız uyuşturucu madde kullanımı sebebiyle hayatını kaybetmiştir?

3- Çocukları ve gençleri Bonzai başta olmak üzere uyuşturucu maddelere karşı korumak konusunda aldığınız tedbirler nelerdir?

4- Kars’ta uyuşturucu kullanımını engellemek konusunda hangi önlemleri almaktasınız? Projeleriniz nelerdir?

5- Kars’ta uyuşturucu kullanımının yoğunlaştığı mahalleler bulunmakta mıdır?

6- Uyuşturucu kullanımının yoğunlaştığı iddia edilen mahallelerde bazı polislerin görevlerini kötüye kullanarak müsaade ettikleri bilgisi doğru mudur?

7- Türkiye Genelindeki uyuşturucu trafiğinde Kars’ın konumu nedir?

8- Kars’taki okullarda uyuşturucudan gençleri uzak tutmak için yapmış olduğunuz çalışmalar var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

9- Konuyla ilgili diğer Bakanlıklarla beraber Bakanlığınızın bir çalışması olacak mıdır?

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler