Kars'ta Uyuşturucu Operasyonu!

Kars'ta Uyuşturucu Operasyonu!

Kars İl Emniyet Müdürlüğünce uyuşturucu ile mücadele kapsamında Kars genelinde yürütülen çalışmalarda 2016 yılının ilk 6 ayında 58 olayda 162 şahıs hakkında işlem yapıldı.

32 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken, yürütülen operasyonlarda toplam 17,1 kg Eroin, 3,5 kg Esrar ele geçirildi.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ve Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince sokak satıcılarına yönelik olarak 1 aydır yürütülen çalışmalar sonucunda, kente giriş yapmak üzere yakalanan araçta 24 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Konu ile ilgili olarak 5 şüpheli şahıs hakkında adli tahkikata başlatılırken, şüphelilerden 2’si 14.06.2016 tarihinde çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.
Ayrıca İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ve Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince sokak satıcılarına yönelik olarak 1 aydır yürütülen çalışmalar sonucunda, 21.06.2016 günü de Kars’a giriş yapmak üzere iken durdurulan araç Narkotik Dedektör Köpeği Kanas ile arandı. Arama sonucunda araç içerisinde yastık içine gizlenmiş vaziyette 4 paket halinde toplam 1 kilo 981 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Daha önce de dosya kapsamında 16 ayrı paket halinde toplam 2.05 gram uyuşturucu madde yakalaması gerçekleştirildi. Konu ile ilgili olarak şüpheliler 5 şüpheli şahıs hakkında adli tahkikata başlatılırken, şüphelilerden 3’ü 23.06.2016 günü çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı. Soruşturmanın çok yönlü olarak Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütüldüğü öğrenildi.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada mücadelenin kararlılıkla süreceği ve uyuşturucu ticareti yapan, toplum sağlığına ve gençlere zarar veren zehir tacirleriyle mücadelenin kesintisiz olarak devam edeceği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler