Kars’ta uyuşturucuya karşı savaş sürüyor

Kars’ta uyuşturucuya karşı savaş sürüyor

Kars Valisi Türker Öksüz, Kars’ta ilk toplantısını Uyuşturucu ile Mücadele İl Kuruluyla yaptı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Vali Türker Öksüz’ün başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Jandarma Alay Komutan Vekili Albay Murat Kılıç, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, daire amirleri ve diğer kurul üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Öksüz, “Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurullarıyla aldığımız kararlarla, yaptığımız faaliyetlerle hem uyuşturucu madde kullanımını azaltmak hem de bu konudaki mücadelemize destek vermek için bir takım çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

Uyuşturucu madde kullanımı hem toplumun bugününü hem de geleceğini etkileyen özellikle gençleri hedef alan önemli bir sorun haline geldiğini ifade eden Vali Öksüz, “Bu sorunu ortadan kaldırılması için ülkemizde tüm terör örgütleriyle yapılan mücadeleye paralel olarak uyuşturucuyla da önemli bir mücadele verilmektedir. Tüm kurumlarımız, tüm bakanlıklarımız bu konuda ellerinden gelen tüm gayreti gösteriyorlar. Çok boyutlu çalışma yapılıyor, çok boyutlu mücadele yapılıyor. Biliyorsunuz uyuşturucu madde terör örgütleriyle kendilerini finanse etmekte, gelir kaynağı oluşturmada önemli bir kaynağı haline gelmiş durumda. Biz, Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurullarıyla aldığımız kararlarla, yaptığımız faaliyetlerle hem uyuşturucu madde kullanımını azaltmak hem de bu konudaki mücadelemize destek vermek için bir takım çalışmalar yapıyoruz.” ifadesini kullandı.

Toplantıda alınan kararların en kısa sürede faaliyete geçeceğini dile getiren Vali Öksüz, “Bugün de bunun parçası olan Uyuşturucuyla Mücadele İl Kurulunun toplantısını yapacağız. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum. Alacağımız kararların en kısa sürede faaliyete geçerek, en kısa sürede sonuç vererek ilimizde uyuşturuculu madde ile yapılan mücadelede önemli katkılar sağlayacağını temenni ediyorum. Çok önemli bir çalışma yaptığımızın altını çizmek istiyorum. Hem gençlerimiz hem geleceğimiz için bu çalışmaların, bu kurulların yaptığı faaliyetlerin çok önemli olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum ve buna dikkat çekmek istiyorum.” diye konuştu.

Vali Öksüz’ün konuşmasının ardından basına kapalı olarak; ildeki mevcut durum ve yeni gelişmeler, konuyla ilgili ilimizdeki sorunlar, aksaklıklar, alınması gereken tedbir önerileri, 2018-2023 Uyuşturucu ile Mücadele İl Eylem Planı kapsamında yürütülen ve yürütülmesi planlanan faaliyetlere ilişkin çalışmalar, 2018 Ekim ayında Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadeleyle ilgili yapılan çalışmalar, 2018 yılı sonuna kadar ve 2019 yılında yapılması planlanan çalışmalar, teknik çalışma grupları olarak üretilen projelerin tartışılması ve bir sonraki toplantının tarihinin ve gündeminin belirlenmesi konuları görüşüldü.

kars’ta-uyusturucuya-karsi-savas-suruyor-(1).jpgkars’ta-uyusturucuya-karsi-savas-suruyor-(3).jpgkars’ta-uyusturucuya-karsi-savas-suruyor-(7).jpgkars’ta-uyusturucuya-karsi-savas-suruyor-(6).jpgkars’ta-uyusturucuya-karsi-savas-suruyor-(5).jpgkars’ta-uyusturucuya-karsi-savas-suruyor-(2).jpgkars’ta-uyusturucuya-karsi-savas-suruyor-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler