Kars’ta vaka evlerinin kapılarına uyarı yazısı asıldı

Kars’ta vaka evlerinin kapılarına uyarı yazısı asıldı

Kars İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, pozitif ve temaslı olan vaka evlerinin kapısına 'bu konutta covid-19 pozitif veya şüpheli vaka olduğundan gereken hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir' ibaresi içeren yazı asıldı.

Volkan KARABAĞ

Kars Valisi Türker Öksüz başkanlığında 05 Kasım 2020 tarihli ve 11/03 karar nolu İl Pandemi Kurulunun kararlarında “tüm il genelinde pozitif ve temaslıların ikamet ettikleri konutların giriş kapılarına; İl/İlçe Mahalli denetim Ekipleri ve Kolluk güçleri tarafından gerçekleştirilecek ilk ziyaretlerinde ‘‘ BU KONUTTA COVİD-19 POZİTİF VAKA OLDUĞUNDAN GEREKEN HASSASİYETİN GÖSTERİLMESİ’’ ibaresi içeren levha asılmasına, asılan levhaya verilecek her türlü zarar, okunması engelleyecek şekilde gizlemek veya levhanın kaldırılması durumlarında söz konusu fiili işleyene 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve Kabahatler Kanunu çerçevesinde işlem tesis edilmesi amacı ile konunun İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinde görüşülmesinin uygun olacağına karar verildi.” denildi.

Karar sonrası filyasyon ekibi tarafından il genelinde vaka olan evlerin kapılarına 'bu konutta covid-19 pozitif veya şüpheli vaka olduğundan gereken hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir' ibaresi içeren yazı asıldı.

Kars Vali Yardımcısı Mehmet Zahid Doğu denetim öncesi yaptığı açıklamada, “Kasım ayı itibariyle sayın Cumhurbaşkanlığımızın başkanlığında toplanan heyetimiz yeni kararlar aldı, bir parça vaka sayılarındaki artışlardan mütevellit yeni tedbirler getirildi. Dolayısıyla bu tedbirler gerek toplum sağlığımızın korunması gerekse artan vaka sayılarının önüne geçme noktasında çok öneme haiz tedbirlerdir.” dedi.

Doğu, filyasyon ekibine yönelik yaptığı açıklamada ise, “Sahada siz kıymetli Salgın Denetim Merkezi ekibimizce gerek toplumsal hayatın gerekse vatandaşımızın alınan tedbirlere uyup, uymadığının denetimi gerçekleştirilecek. Çok kıymetli bir iş yapıyorsunuz. Alınan kararların önemli olmasının yanında bu kararların toplumun her kesimince esnafından, memuruna, işçisinden diğer sosyal hayata dair bütün aktörlerince uyulup, uyulmadığı çok çok öneme haiz. İstiyoruz ki kısa sürede artan vaka sayılarının önüne geçip, arzu ettiğimiz, rahatça dolaştığımız, maskelerimizden kurtulduğumuz, çoluğumuzla, çocuğumuzla, eşimizle, dostumuzla toplumsal hayatımıza kaldığımız yerden, 11 Mart’tan öncesine tekrar ulaşmak istiyoruz. Yapacağınız denetimler çok önemli, unutmayın; insanımızın sağlığı adına, tekrar normal hayata dönme adına çok önemli ve kıymetli bir iş icra ediyorsunuz.” ifadesini kullandı.

“Bizler kamu görevlisiyiz, farklı kurumlardan arkadaşlarımız şemsiyemiz altında.” diyen Doğu, “Bu vesileyle kamu görevlisine yakışan, nezaket ve saygınlıkla hareket etmenizi hassaten bir kez daha hatırlatıyoruz. Bundan önce nasıl aynı nezaket ve saygınlıkla hareket ettiyseniz bundan sonra da aynı şekilde davranmanızı rica ediyorum. Bilgilendirici, uyarıcı, ısrarla kurallara riayet etmeyenler varsa da gerekli idari yaptırımı uygulayacak şekilde hareket etmenizi bekliyoruz. Bu vesileyle hepinize yapacağınız denetimlerde başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

kars’ta-vaka-evlerinin-kapilara-uyari-yazisi-asildi-(1).jpgkars’ta-vaka-evlerinin-kapilara-uyari-yazisi-asildi-(2).jpgkars’ta-vaka-evlerinin-kapilara-uyari-yazisi-asildi-(3).jpgkars’ta-vaka-evlerinin-kapilara-uyari-yazisi-asildi-(4).jpgkars’ta-vaka-evlerinin-kapilara-uyari-yazisi-asildi-(5).jpgkars’ta-vaka-evlerinin-kapilara-uyari-yazisi-asildi-(6).jpgkars’ta-vaka-evlerinin-kapilara-uyari-yazisi-asildi-(7).jpgkars’ta-vaka-evlerinin-kapilara-uyari-yazisi-asildi-(8).jpgkars’ta-vaka-evlerinin-kapilara-uyari-yazisi-asildi-(9).jpgkars’ta-vaka-evlerinin-kapilara-uyari-yazisi-asildi-(10).jpgkars’ta-vaka-evlerinin-kapilara-uyari-yazisi-asildi-(11).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler