Kars’ta Vatandaşlar Aktarların Kapısını Çalmaya Başladı

Kars’ta Vatandaşlar Aktarların Kapısını Çalmaya Başladı

Soğuk havaların kendini göstermeye başladığı Kars’ta vatandaşlar hastalıklardan korunmak için aktarların yolunu tutmaya başladı.

Ercüment DAŞDELEN / KARS MANŞET

Aktarlık yapan esnaflar ise vatandaşlara hastalandıklarında değil, hastalanmadan önce kapılarını çalmalarını istediler. 

Kentte uzun yıllardır aktarlık yapan esnaflar, soğuk havalarda hastalıklardan korunmanın yollarını anlattı. Aktarlar, kış mevsiminde vatandaşların uğrak yerlerinin başında aktarlar geldiğini hatırlatarak, vatandaşların en fazla ıhlamur talebinde bulunduklarını kaydetti. 

Aktarlar, “Her şeyden önce kendilerini korumaları gerekiyor. Hasta olmadan önce genelde hasta olduktan sonra geliyor vatandaşlar ama ısıtıcı olarak zencefil kullanabilirler. En çok zaten halkımız bunu biliyor tazesini çay ile kurusunu da balla karıştırıp tüketebiliyorlar. Bunun yanında mutlaka ıhlamur, ada çayı gibi zamanın en güzel çaylarını tüketmeleri gerekiyor” dedi.

Soğuk havalarda kış çayları içilmeli

Vatandaşlara hastalıklarından korunmaları noktasında bitki kullanım formülü de vermeyi ihmal etmeyen Aktarlar, “Bir parça zencefil alıp içerisine bir parça limon sıkıp içine bir miktar propolis ve balla karıştırıp yerlerse hem soğuk algınlığından korunmuş olurlar hem de bağışıklık sistemini yükseltmiş olurlar. Bunun dışında kış çayları dediğimiz karıştırdığımız narçiçeği, okaliptüs aynı sefa çiçeği, papatya, ıhlamur, defne yaprağı, ada çayı bunları da karıştırıp çay halinde tüketmeleri mümkün. Bununla mevsimsel geçişte o soğukluğu atlatabilirler” şeklinde konuştu.

“Isıtıcı gıdaları tüketilmesi gerekiyor”

Aktarlar, doğal yollardan hastalıklardan korunma yöntemleri ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti: “Ayrıca gribal enfeksiyon yaygınsa böyle bir durum varsa ekinezya çayını tavsiye ediyoruz çünkü virüslere karşı etkilidir. Birde arının ürettiği doğal ürün var propolis diye bağışıklık sistemini yükseltme özelliği var anti mikrobiyaldir. Aynı zamanda kampsül olarak ve suya damlatarak kullanabilirler. Ayrıca hasta olmadan önce tedbir almak gerekiyor. Isıtıcı gıdaları tüketilmesi gerekiyor bu dönem içerisinde. Karabiberi yemeklere katabilirler. Zencefili tüketebilirler. Zerdacalı çorbaya katabilirler, salataya katarak kullanabilirler. Bunun dışında keten tohumunu tüketebilirler. Çörek otunu tüketebilirler, bunları tükettikleri zaman sağlıklı bir şekilde netice verecektir bunlar.”

kars’ta-vatandaslar-aktarlarin-kapisini-calmaya-basladi--(1).jpgkars’ta-vatandaslar-aktarlarin-kapisini-calmaya-basladi--(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler