Kars’ta veliler öğrencilerden heyecanlı!

Kars’ta veliler öğrencilerden heyecanlı!

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8. sınıf öğrencilerine yönelik merkezi sınavın ilk oturumu başladı. Atatürk Ortaokulu’nda sınav heyecanı yaşanıyor.

Volkan KARABAĞ

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının ilk oturumu başladı. 75 dakika sürecek bu ilk oturumda öğrenciler, Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru için ter dökecek. Sınavın ikinci oturumu ise 11.30 itibariyle başlayacak ve Matematik ile Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak. Öğrencilerin bu soruları yanıtlamak için de 80 dakika süreleri olacak. Kars genelinde 5 bin 181 öğrenci, 161 okulda LGS sınava girdi.

Kars’ta veliler çocuklarını yalnız bırakmadı. Öğrencilerle birlikte okula gelen veliler çocuklarını sınava girecek okula bıraktıktan sonra heyecanla okulun kapısından bir an olsun ayrılmadı. Veliler birinci oturumla ikinci oturum arasındaki 45 dakika da çocuklarını görüp göremeyeceklerini sorarken, velilerin çok heyecanlı olduğu görüldü.

kars’ta-veliler-ogrencilerden-heyecanli!-(1).jpgkars’ta-veliler-ogrencilerden-heyecanli!-(2).jpgkars’ta-veliler-ogrencilerden-heyecanli!-(3).jpgkars’ta-veliler-ogrencilerden-heyecanli!-(4).jpgkars’ta-veliler-ogrencilerden-heyecanli!-(5).jpgkars’ta-veliler-ogrencilerden-heyecanli!-(6).jpgkars’ta-veliler-ogrencilerden-heyecanli!-(7).jpgkars’ta-veliler-ogrencilerden-heyecanli!-(8).jpgkars’ta-veliler-ogrencilerden-heyecanli!-(9).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler