Kars’ta veteriner hekimler aşıda öncelik istedi

Kars’ta veteriner hekimler aşıda öncelik istedi

Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulunu basın açıklaması yaparak, “Veteriner hekimler Covid-19 aşısında öncelikli grup içerisinde yer almalı ve ivedilikle aşılanmalıdırlar” dedi.

Volkan KARABAĞ

Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası’nda düzenlenen basın toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ödül tarafından yapılan açıklamada, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Pandemisi, olağanüstü tedbirlere rağmen, dünya genelinde hızla yayılmaya ve ölümlere sebep olmaya devam etmektedir. Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası olarak geçtiğimiz aylarda defaaten yaptığımız basın açıklamalarıyla veteriner hekimlik mesleği mensuplarının öncelikli ve riskli grup olarak değerlendirilerek en kısa sürede aşılanacak gruplar arasında olması gerektiğinin altını çizmiştik. Ancak gelinen noktada ne yazık ki veteriner hekimler Sağlık Bakanlığı tarafından aşılamada öncelikli ve riskli meslek grupları arasında değerlendirmeye alınmamış ve her geçen gün sahada 7/24 mesai yapmaya aralıksız devam eden veteriner hekim meslektaşlarımız arasında covid-19 hastalığının hızla yayılmakta olduğunu üzülerek tespit etmekteyiz.” ifadesi kullanıldı

Veteriner hekimlerin bu adaletsizliği hak etmediğini kaydeden Ödül, “ Bu değerlendirme ile tüm Dünyada temel sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olarak görülen biz veteriner hekim mesleği mensupları ülkemizde bir kez daha dışlanmış, görmezden gelinmiştir. Bu durum ülkemizde ve bölgemizde her koşulda fedakarca görev yapan tüm veteriner hekimleri son derece üzmüş ve hayal kırıklığına uğratmıştır.

Veteriner hekimler de bu ülkenin bir sağlık çalışanlarıdır ve bu adaletsizliği hak etmemektedirler.

Veteriner hekim meslek grubu olarak bizler  her zaman olduğu gibi pandemi başından beri ülkemiz genelindeki yaklaşık 38 bin meslektaşımız ile birlikte Veteriner Halk Sağlığı, hayvan sağlığı, çevre sağlığı ve gıda arz ve güvenliğinin sağlanması konusunda hizmetlerimize bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz.

Daha önce belirttiğimiz üzere, Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası olarak; Söz konusu Covid-19 aşısının uygulanması konusunda alınan kararlar yetkililer tarafından tekrar değerlendirilerek; kamuda, özel sektörde çalışan ve mesleğini serbest olarak icra eden veteriner hekim meslek grubunun öncelikli ve riskli grup olarak ele alınması ve ivedilikle aşılama sürecine dahil edilmelerini talep etmekteyiz.” diye konuştu.

kars’ta-veteriner-hekimler-asida-oncelik-istedi-(1).jpgkars’ta-veteriner-hekimler-asida-oncelik-istedi-(2).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler