Kars'ta Yabani Hayvanlara Yem Bırakıldı

Kars'ta Yabani Hayvanlara Yem Bırakıldı

Kars il genelinde kar yağışının şiddetli ve aniden bastırması nedeniyle meydana gelen olumsuz hava şartlarından yaban hayatı da etkilendi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Murat Doğanay, hava şartlarının çok olumsuz seyretmesi ve kış şartlarının ağırlaşması sebebiyle tabiatın Kars’ta tamamen karla kapanmış durumda olduğunu söyledi.

Müdür Doğanay, olumsuz hava şartlarında yaşamlarını idame ettirmeleri için Yahni Dağı’ında kurt ve tilki gibi hayvanların hayatta kalmaları ve yerleşim yerlerine inmelerini engellemek amacıyla 140 kg tavuk sakatatın doğaya bırakıldığını belirtti.

Doğanay ayrıca köylere yakın yerlerde yol kenarlarına sıkışan ve evcil hayvanların geçiş yerlerinde bekleyip bu hayvanların tırnağından düşme ihtimalindeki tohumları bulup, yiyerek hayatta kalmaya çalışan kuşlar için de yol güzergâhlarına 400 kg buğday bıraktıklarını bildirdi.

karsta-yabani-hayvanlara-yem-birakildi-(1).jpgkarsta-yabani-hayvanlara-yem-birakildi-(2).jpgkarsta-yabani-hayvanlara-yem-birakildi-(3).jpgkarsta-yabani-hayvanlara-yem-birakildi-(4).jpgkarsta-yabani-hayvanlara-yem-birakildi-(5).jpgkarsta-yabani-hayvanlara-yem-birakildi-(6).jpgkarsta-yabani-hayvanlara-yem-birakildi-(7).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler