Kars'ta Yağlı Boya Resim Sergisi Açıldı

Kars'ta Yağlı Boya Resim Sergisi Açıldı

Her yıl 15 - 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle, tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars’ta ki etkinlikler kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde Ebru Üzerine Yağlı Boya Resim Sergisi açıldı.

Ayten Baran tarafından Gazi Ahmet Muhtar Paşa Sanat Galerisine açılışı gerçekleştirilen “Ebrulu Hayat” sergisi hafta boyunca açık kalacak.

Açılışı Vali Yardımcısı Susuz Kaymakamı Yusuf İzci, İl Özel idaresi Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Erdinç Dolu, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemalettin Güven tarafından gerçekleştirilen ve sanatçının 25 eserinin sergilendiği sergi hafta boyu açık kalacak.

Serginin açılışının ardından Ebru sanatçısı Ayten Baran sergi hakkında davetlilere bilgi verdi. Kars’ı belgesellerden izleyip feyiz aldığı bir şehir olarak tanımlayan Sanatçı Ayfer Baran, Kars’ı hep görmek istediğini belirterek, sergi vesilesiyle Kars’ta olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Serginin açılmasında emeği geçen Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay’a teşekkür eden ve eserlerinde Ebru ile yağlı boyanın dansını anlatmaya çalıştığını ifade eden Baran: “Sergini açılışına katılan Sayın Belediye Başkanımız Murtaza Karaçanta, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Erdinç Dolu, daire müdürleri ve turizm işletmelerinin temsilcilerinin yoğun ilgi göstermesinden mutluluk duydum. Kars’ta sergi açmanın mutluluğunu yaşıyorum. İyi ki Kars’a gelmişim ve sizlerle tanışmışım. 25 eserimde ebru ile yağlı boyanın dansını anlatmaya çalıştım. Yağlı boya ebru ile bir başka güzel oluyor. Severek yapıyorum. Ebruyu ve resim yapmayı seviyorum. Zaten sergimizin adını da “Ebrulu Hayat” koymuştum.”dedi.

Sergilen eserleri çok beğendiğini söyleyen Belediye Başkanı Karaçanta da Ebru Sanatçısı Ayten Baran’a teşekkür ederek kendilerini Kars’ta görmekten dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi.

Vali Yardımcısı Susuz Kaymakamı Yusuf İzci de Kars’ta Turizm Haftasını çeşitli etkinliklerle kutladıkları belirterek: “Etkinlikler kapsamında bugün burada Sanatçımız Ayten Boran İstanbul’dan Kars’a gelerek Ebru Üzerine Yağlı Boya Resim Sergisini açtı. Gazi Ahmet Muhtar Paşa Sanat Galerisi gibi bir mekânda serginin açılması nedeniyle mutluyuz. Kendileri Kars’ı da çok beğendiklerini söylediler. Teşekkür diyoruz” diye konuştu.

TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Böylesine özel bir sergiye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Turizm Haftası etkinliklerini ise şu şekilde sıraladı:

19 Nisan Çarşamba
-Söyleşi "Kars'ta Turizm"
Yer: İl Halk Kütüphanesi Salonu
Saat: 14.00

20 Nisan Perşembe
Aşıklar Atışması - Kafkas Dans Gösterisi
Yer: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü - Kültür Merkezi
Saat: 19.00

21 Nisan Cuma
- İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Halk Müziği Topluluğu Konseri "Gönülden Gönüle Ezgiler"
Yer: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü - Kültür Merkezi
Saat: 19.00

22 Nisan Cumartesi
-Ani Antik Kenti Kültür Gezisi
Saat:11.00

karsta-yagli-boya-resim-sergisi-acildi-(1).jpgkarsta-yagli-boya-resim-sergisi-acildi-(3).jpgkarsta-yagli-boya-resim-sergisi-acildi-(4).jpgkarsta-yagli-boya-resim-sergisi-acildi-(5).jpgkarsta-yagli-boya-resim-sergisi-acildi-(2)-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler