Kars'ta yağmur suyu oluğu, polisi ve itfaiye ekiplerini alarma geçirdi

Kars'ta yağmur suyu oluğu, polisi ve itfaiye ekiplerini alarma geçirdi

Kars'ta düşme tehlikesi olan su oluğu, polisi ve itfaiye ekiplerini alarma geçirdi

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Kars’ta sayısız çok katlı binanın dış cephesinde bulunan yağmuru suyu oluğu, çatı bağlantıları ve tabelalar büyük risk oluşturuyor.

Kars’ta Faikbey Caddesi üzerinde bulunan 8 katlı binanın çatı katında bulunan ve düşmek üzere olan yağmur suyu oluğu nedeniyle polis ve itfaiye ekipleri alarma geçti.

8 katlı binanın çatı katında şiddetli rüzgar nedeniyle sallanmakta olan çatı oluğunu gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, çatı oluğunun düşmesinden kaynaklı olası tehlikeyi ortadan kaldırmak için kaldırımı yaya trafiğine kapattı. Ardından da itfaiye ekipleri olay yerine çağrıldı. Binanın 8 katlı olması nedeniyle ilk gelen itfaiye aracının merdivenlerinin yetersiz kalması nedeniyle başka bir itfaiye aracı çağrıldı. Bu sırada itfaiye ekipleri de binanın çatı katına çıkarak sallanmakta olan su oluğunu sökmek için çaba saffetti. Daha sonrada olay yerine gelen 32 metre uzunluğunda merdiveni olan bir başka itfaiye aracı çağrıldı. Polis ekipleri kaldırıma güvenlik şeridi çekip trafiği düzenledikten sonara itfaiye ekipleri 32 metre uzunluğunda merdiven marifetiyle düşmek üzere olan su oluğunu bulunduğu yerden sökerek olası tehlikeyi ortadan kaldırdı. İtfaiye ekipleri ayrıca bina boyunca uzanan yağmur suyu borusunun düşme tehlikesi olan bazı bölümlerini de elinden geldiğince onardı. Vatandaşların meraklı bakışları arasında gerçekleştirilen çalışmanın ardından kaldırım ve Faikbey Caddesi araç trafiğine açıldı.

Öte yandan Kars Belediyesi itfaiye Müdürlüğü yetkilileri il merkezinde bulunan sayısız çok katlı binanın dış yüzeylerine bulunan su olukları, su burusu, sundurma ve tabelaların çok büyük risk oluşturduğunu söylediler. Bu yönde bina sahiplerini ve kullanıcılarını uyaran yetkililer binaların bakımının yapılmasını ve Kars ilinde her mevsim şiddetli rüzgar nedeniyle öncelikli olarak çatılarda ve binaların dış yüzeylerine düşmek üzere olan yağmur suyu olukları, boruları, tabela ve çeşitli kalıntılar olduğunu dile getirdiler.

karsta-yagmur-suyu-olugu,-polisi-ve-itfaiye-ekiplerini-alarma-gecirdi-(1).jpgkarsta-yagmur-suyu-olugu,-polisi-ve-itfaiye-ekiplerini-alarma-gecirdi-(2).jpgkarsta-yagmur-suyu-olugu,-polisi-ve-itfaiye-ekiplerini-alarma-gecirdi-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler