Kars'ta ‘Yalnız değilsiniz biz varız’ projesi

Kars'ta ‘Yalnız değilsiniz biz varız’ projesi

Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, ilçe genelinde bakıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarının bakımlarını yapmak için ‘Yalnız değilsiniz biz varız’ projesini Nisan ayında hayata geçireceklerini açıkladı.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

İlçe merkezi ve köylerde zor şartlarda yaşayan vatandaşları tek tek tespit ederek evlerine kadar gidip, ihtiyaçlarını karşılayıp periyodik bakımlarını üstleneceklerini söyleyen Altun, göreve geldikleri günden bu zamana kadar sosyal sorumluluk gerektiren işleri de belediyenin asli görevleri arasında yürütmeye gayret ettiklerini söyledi.

Başkan Altun ‘Yalnız değilsiniz biz varız’ projesi ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada her zaman olduğu gibi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katkılarının ilçe halkın tarafından taktir ve teşekkürle karşılandığını da söyledi.

Alanında uzman personel marifetiyle ve ilgili kurumlar ile istişare ederek projeyi Nisan ayıda faaliyete geçireceklerini gazetemize açıklayan Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun: “İlçemiz genelinde yaşayan bakıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi yaşlı vatandaşlarımızın periyodik olarak bakımlarını yapacağız. Belli bir bütçe ayırarak vatandaşlarımızın bakımlarını üstlenip sağlık imkânları da sağlayacağız. Tabiî ki bu anlamda ilgili kurumlarımız ile de istişare ederek bu hizmetleri sunacağız. Bizzat kendilerini evlerinde ziyaret ederek kişisel bakımlarını ve bu yöndeki ihtiyaçlarını temin edip ellerini öpeceğiz. Çünkü büyüklerimize ve değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Onlar bizleri yetiştiren ve büyüklerimizdir. Bizler yaşlılarımıza, düşkünlerimize, hasta yaşlılarımıza ve özellikle kimsesizlerimize sahip çıkmazsak bizim idareci olduğumuz söylenemez. Zaten hükümetimizin sosyal devlet politikası kapsamındaki çalışmaları devam ediyor. Bizde belediye olarak kendi alanımızda bu hizmet vereceğiz. Toplumun her ferdine ulaşmak bizlerin en büyük görevleri arasındadır. Sahip olduğumuz değerlerin kıymetini bilerek toplumun her ferdine ulaşarak hizmet etme gayreti içerisindeyiz. Projelerimizi tek tek hayata geçiriyoruz. Selim Belediyesi olarak bakıma muhtaç yaşlılarımızı ilçe merkezi ve köylerimizdeki ikamet ettikleri yerlerde ziyaret edip periyodik aylık ev ve kişisel bakımlarını yapacağız ve bu projemiz Nisan ayında başlayacak. Selim Belediye Başkanlığı’nca Nisan ayı içerisinde hayata geçirilecek proje kapsamında belediye bünyesinde bulunan dalında uzman personeller tarafından vatandaşlara evde bakım hizmeti verilecek. Proje ile yaşlı, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşların kişisel bakımlarının yanı sıra ihtiyaçları da karşılanacak.”dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler