Kars'ta "Yangın Çıktı" Dedi, Para Çaldı!

Kars'ta "Yangın Çıktı" Dedi, Para Çaldı!

Kars'ta Afgan çoban, aynı zamanda ortağı olduğu şahsın hayvan satışından elde etiği 19 bin 500 TL parayı, “Ahırda yangın çıktı” deyip evden uzaklaştırdıktan sonra çaldı.

Parası çalınan şahıs, hayvan alım satım işinden kazandığı 19 bin 150 TL parayı ahırın yanında bulunan küçük evin içerisindeki çekyatın üzerine elbiseleriyle birlikte bıraktıktan sonra, hayvanlara yem almak için yan tarafta bulunan diğer ahıra gitti. Bir süre sonra ortağı ve çoban olarak çalışan Afgan uyruklu şahsın ‘ahır yanıyor’ diye bağırmaları üzerine olay yerine geldiğinde ahırın yanmadığını ahırın yanında bulunan küçük evin içerisindeki paraları bıraktığı çekyatın yandığını gördü.

Böylece çekyatın üzerine parayı bıraktığı olay yerinde ortağı ve çoban şahıstan başka kimsenin olmadığını polise bildiren mağdur, her iki şahıstan da şikâyetçi oldu. Şikayet üzerine polis yaptığı çalışmalarda olayı müşteki şahsın çobanı olan Afgan uyruklu 1994 doğumlu erkek şahsın gerçekleştirdiği ve delilleri yok etmek için de çekyatı yaktığını tespit etti. Polisin detaylı çalışmaları sonucunda Afgan Çobanının çalmış olduğu paraları samanlıkta sakladığı tespit edildikten sonra çalınan para eksiksiz bulunarak sahibine teslim edildi. 

Parayı çalan Afgan Çoban, Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından mevcutlu olarak Kars Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şahıs hakkında adli mercilerce yurt dışı yasağı konulmak kaydıyla Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakıldı.

Öte yandan Kars Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; halkımızın güven ve huzur ortamına yönelik olarak, suç ve suçluyla mücadelenin demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonrada büyük bir hassasiyetle devam edeceği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler