Kars'ta yardım çığlığı! "Biz ne olacağız"

Kars'ta yardım çığlığı! "Biz ne olacağız"

Bir kaç defa gündeme taşınan ve haber konusu olan binalar için bir adım atıldı ve resmi kurumlara ait olanları yıkıldı. Vatandaşlar yetkililere seslenerek, kendileri için de bir çözüm beklediklerini söylediler.

Volkan KARABAĞ

Kars merkez Halitpaşa Mahallesinde bulunan ve “Halitpaşa Polis Lojmanları” olarak bilinen 12 bina depremden zarar görmeleri kaçınılmaz olmalarına rağmen onlarca vatandaşın konakladığı bir site olarak ayakta kalmaya çalışıyordu.

Bakımsız ve metruk hale gelen binalarda yaşam mücadelesi veren vatandaşlar, deprem riskinin yanı sıra ballyciler ve hırsızlarla mücadele ettiklerini ifade ederek yetkililerden yardım istemişlerdi. 1976 yılında ilk etabı tamamlanan ve 1985 yılında ikinci etapla sayıları 12’ye çıkarılan yaklaşık 40 yıllık binalar oturulamaz duruma geldiler. Birçoğunun kapı ve penceresinin olmadığı gibi yarısından fazlasının da boş olması nedeniyle ballyciler, evsizler ve hırsızların barındığı belirtiliyor. Bir kaç defa gündeme taşınan ve haber konusu olan binalar için bir adım atıldı ve resmi kurumlara ait olanları yıkıldı. 

Bir çoğu boşaltılan ve yıkıma terk edilen binaların bazılarında halen daha ikamet eden vatandaşlar bulunuyor. Yaşadıkları durumdan tedirgin olan vatandaşlar, yetkililere çağrı yaparak, hazırlanacak olan raporlar doğrultusunda binaların boşaltılmasını veya gerekli tedbirlerin alınmasını istediler. Ayrıca duvarlarında ve kolonlarında çatlakların oluştuğu boş kalan dairelerde kapıların, pencerelerin ve tuvaletlerin kırılarak talan edildiği, içerisin çöplük haline getirildiği gözlendi. 

karsta-yardim-cigligi!-biz-ne-olacagiz-(1).jpgkarsta-yardim-cigligi!-biz-ne-olacagiz-(2).jpgkarsta-yardim-cigligi!-biz-ne-olacagiz-(3).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler