Kars’ta, yaya önceliği denetimi gerçekleştirildi

Kars’ta, yaya önceliği denetimi gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılında başlatılan ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ uygulaması kapsamında gerçekleştirilen denetimler Kars’ta da devam ediyor.

Tacettin DURMUŞ

Kars Valisi Türker Öksüz ve İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, yayaların ve sürücülerin yapmış oldukları kural ihlallerinin önüne geçmek, trafik ve yaya güvenliği ile bu konudaki farkındalığın artırılması amacıyla yapılan denetimlere katıldı.

İl Merkezinde Ahmet Arslan Caddesi üzerinde gerçekleştirilen denetimler sırasında; Vali Öksüz, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç ile Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, bir gurup öğrenciye ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ uygulamasını anlattı. Ardında da  “Yaya Önceliği Denetimi”  gerçekleştirilerek durdurulan sürücülere kurallar hakkında bilgi verilerek ‘öncelik hayatın, öncelik yayanın” temalı broşürler ve kırmızı düdükler dağıtıldı. Ayrıca durdurulan araçların sürücülerine Vali Türker Öksüz ve öğrenciler tarafından ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ kampanyası hakkında bilgi verildi.

Denetimler sırasında gazetecilere açıklamada bulunan Kars Valisi Türker Öksüz, uygulamanın il genelinde yaygınlaştırılmasının önemine değindi.

Trafik kazalarının önünde geçilmesi için her kesin bu kurallara uyması gerektiğine de dikkat çeken Vali Öksüz, “Bugün öğrencilerimizle birlikte ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ uygulamasını yapalım hemde ilimizde bir kez daha farkındalık oluşturmak istedik.  Biliyorsunuz trafik kazaları toplumumuzda birçok can kaybına ve maddi kayıplara yol açan çok önemli bir sorundur. Tabii hem İçişleri Bakanlığımız, hem de Cumhurbaşkanlığımızın bu konuda yayınları bir eylem planı var. Bu çerçevede trafik kazalarının azaltılması, can kayıplarını yüzde 50 azaltılması hedefi çerçevesinde;  hem trafik denetimlerine bir yandan ağırlık veriyoruz.  Hem de yeni uygulamalar yapıyoruz. Yeni uygulamalarımızdan birisi de ‘öncelik yayanın öncelik hayatın’ uygulamasıdır. Bugün öğrencilerimiz ile birlikte bunun bir tatbikatını yaptık. İnşallah bütün vatandaşlarımız, hemşirelerimiz, sürücü olsun yaya olsun bu kuralları içselleştirirler, öğrenirler ve uygularlar.  Gerçekten trafik kurallarına uymamız, can kayıplarının özellikle ortadan kaldırmak için çok büyük önem taşıyor.  Onun için toplumumuzda daha fazla bu konuda farkındalığa ihtiyacımız var. Herkes çevresindekileri bu konularda bilgilendirsin. Dediğim gibi hem sürücülerimiz hem de yayalarımız trafik kuralları konusunda hassas olurlar. Burada da öğrencilerimizle beraber uygulamayı çalıştık.  Umarız ki bu uygulamayı şehrimizde daha da yaygınlaştırırız.”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler