Kars’ta Yaz Kur’an Kursları Yarışması Düzenlendi

Kars’ta Yaz Kur’an Kursları Yarışması Düzenlendi

Kars İl Müftülüğü tarafından Yaz Kur’an Kursları arasında yarışma düzenlendi

Yaz Kur’an Kurslarının bitimine sayılı günler kala çocukların moral ve motivasyonunu zinde tutmak için bir takım etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerden birisi de Kars İl Müftülüğü’nün düzenlemiş olduğu Yaz Kur’an Kursları arası bilgi yarışması oldu.

İl Müftüsü Mehmet Genç’in de öğrencilerle buluştuğu yarışmaya Şehir merkezi ve köylerden katılımın yoğun olduğu görüldü. Yaklaşık 65 öğrenci iki ay boyunca kursta öğrendikleri bilgileri kağıda dökmeye çalıştı.

Yarışma sınavında itikad, ibadet, siyer ve ahlak konularının yanında kısa sureler ve anlamlarının yanı sıra dualarda soruldu. Renkli görüntülere sahne olan yarışma yaklaşık 80 dakika sürdü.

Yarışmada dereceye girecek öğrenciler 15 Ağustos’ta ilçelerden dereceye giren öğrencilerle birlikte Halk Eğitim Toplantı Salonunda büyük finalde ter dökecekler. İl birincilerinin belirleneceği yarışma şimdiden öğrenci ve hocalarını heyecanlandırıyor.

kars’ta-yaz-kur’an-kurslari-yarismasi-duzenlendi-(1).jpgkars’ta-yaz-kur’an-kurslari-yarismasi-duzenlendi-(2).jpgkars’ta-yaz-kur’an-kurslari-yarismasi-duzenlendi-(3).jpgkars’ta-yaz-kur’an-kurslari-yarismasi-duzenlendi-(4).jpgkars’ta-yaz-kur’an-kurslari-yarismasi-duzenlendi-(5).jpgkars’ta-yaz-kur’an-kurslari-yarismasi-duzenlendi-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler