Kars'ta Yaz Spor Okulları açıldı

Kars'ta Yaz Spor Okulları açıldı

Karslı çocukların sporu ve tesisleri tanıması, sportif faaliyetlerini geliştirmesi ve yaz aylarını boş geçirmemesi anlamında Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde “Spor Okulları” bugün düzenlenen törenle açıldı.

Volkan KARABAĞ

Gençlik ve Spor Bakanlığının her yıl 29 Haziran’da başlatmış olduğu “Spor Okulları” faaliyetleri bu yıl da tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da başladı.

Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde “Spor Okulları” faaliyetlerine 5-18 yaş grubu çocukların katılabiliyor. Bugün saat 10:00’da Kars sentetik yüzeyli Atletizm Pistinde açılışı yapılan etkinlikte çocuklar belirlenen 20 branştan istediğini tercih etme şansı buldu.

Pandemi tedbirleri olan maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilen tören saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Törende yaz spor okullarının açılış konuşmasını yapan Kars Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Aslan "2021 yılının yaz spor okulları Türkiye'de eş zamanlı olarak Kars'ımızda da başladı. Ben öncelikle buradaki varlıkları ve kazanımları nedeniyle gençlerimizi ve velilerini tebrik ediyorum. Geçtiğimiz yıldan bugüne kadar pandemik hayatın, insanın maddi manevi, duygu, beden, ruh hallerine olumsuzluklarının silip atmak silkinip kalkmak için yeni bir başlangıç olsun bugün" dedi.

Aslan konuşmasında daha sonra şu ifadelere yer verdi: "Yeniden sağlıklı bir hayat ve yaşam için harekete geçin. Böyle bir yolun yolcuğun ilk adımı iradesi ve göstergesidir burada bulunuşunuz. İnşallah yaz boyunca devam edecek kurslarımızda, hem çok güzel dostluklar edineceksiniz hem sporun hayatınıza kattığı bir çok güzelliğe şahit olacaksınız, bedenen ruhen zinde olacaksınız, daha mutlu daha sağlıklı daha zinde ve geleceğe hızlanmak, ülkeniz için hizmete kuşanmak için kendinizi daha hazır hissedeceksiniz. Burada bulunuşunuzun gereği olarak sağlıklı yaşam, sağlıklı hayatı 360 derece değerlendirmek durumundayız. Yani bedenimizin sağlıklı olacağı gibi antrenörlerimizin refakatinde aynı zamanda dostluklarımız ilişkilerimiz beslenmelerimiz hepsi sağlıklı olacak. Daha nazik, nezaket sahibi, daha cömert daha iyi insanlar olmak için kendimizi geliştirmek durumundayız. Siz bunu öğrenecek en güzel yaş ve çağdasınız. Sizlere hayatınızda ve burada geçireceğiniz zamanda keyifli verimli başarılı bir sezon diliyorum." 

Konuşmanın ardından Kars Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Aslan tarafından yaz spor okuluna katılan öğrencilere şapka dağıtılmasıyla açılış töreni sona erdi. 

Kayıt yaptırmak isteyen çocuklar, İl Müdürlüğü başta olmak üzere aktif olan tüm tesislerdeki kayıt formunu velilerin doldurmaları gerekecek.

29 Haziran’da başlayan atletizm, badminton, basketbol, boks, bocce, jimnastik, dart, futbol, güreş, halk oyunları, hentbol, judo, kayak, masa tenisi, okçuluk, satranç, taekwando, tenis, voleybol ve yüzme branşında Karslı çocuklara faaliyet verecek. Faaliyetler Eylül ayında okulların açılacağı tarihe kadar devam edecek.

karsta-yaz-spor-okullari-acildi-(1).jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-(2).jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-(3).jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-(4).jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-(5).jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-(6).jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-(7).jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-(8).jpgkarsta-yaz-spor-okullari-acildi-(9).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler