Kars'ta Yaz Spor Okulları Başladı

Kars'ta Yaz Spor Okulları Başladı

81 ilde uygulanmakta olan Yaz Spor Okulları’nın 05-18 yaş arasındaki gençlere yönelik sportif aktiviteleri 81 ilde olduğu gibi Kars’ta da düzenlenen törenle start aldı.

Kars merkez semt sahada düzenlenen törene Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, şube müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat bir konuma yaptı. Yaz Spor Okullarının öneminden söz eden Polat, çocukları ve gençleri spora kanalize etmek, sporu sevdirmek, alkol, sigara, uyuşturucu, kumar gibi kötü alışkanlıklardan korumayı amaçladıklarını anlattı. Polat ayrıca, çocukların ve gençlerin ruhen ve bedenen sağlıklı, vatanını ve milletini seven, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda hareket eden, hoşgörülü, arkadaşlık duyguları gelişmiş, iyiyi güzeli takdir edebilen, saygılı, kurallara riayet eden, erdemli, elit sporcuları yetiştirmek olduğunu kaydetti. Polat, sporun daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamak, Türk sporuna ve spor kulüplerine sporcu kaynağı yaratmak için uygulanan Yaz Spor Okullarının eğitim sağlık ve gelişime katkısından da söz ederek, 05-18 yaş grubundaki spor eğitim faaliyetlerinin içinde bulunan çocuklar, gençler, engelli vatandaşlar ile eğitim programında görev alacak spor eğitimcileri ve personelinin de katıldığı Yaz Spor Okullarının eğitim öğretim döneminde de etkin halde tutulacağını söyledi.

Polat, “81 ilde Yaz Spor Okulları projesi düzenlenmektedir. Bu projeye 05-18 yaş arası gençlerimizi spora yönlendiriyoruz. Okullar tatil olduktan sonra boş zamanlarını değerlendirmek ve spor alt yapısını oluşturmayı amaçladık. Kulüplere milli takımlara sporcu yetiştirmek için bu uygulamamız her yıl devam etmektedir. İlimizde de bu anlamda 20 branşta Yaz Spor Okulları açtık. Bu proje okullar açılanan kadar devam edecek ancak biz okullar açılında bunlar bitsin istemiyoruz. Bizim yıl boyu sportif faaliyetlerimiz devam etmektedir. Zaten öğrenciler spora, spor salonlarına geldiği zaman kendi branşlarında kendilerini yönlendirecek hocaları bulacaklardır. Bu vesile ile milli takım sporcuları ilimizden de yetişmiş olacaktır. Bu yıl yine hedefimiz en az 1000 çocuğumuzu sporla buluşturmaktır, inşallah muvaffak oluruz.” dedi.

Konuşmaların ardından yaz spor okullarına kayıt yaptıran öğrenciler Türk Sporu adına and içti.

yaz-spor-okullari-basladi-(1).jpgyaz-spor-okullari-basladi-(2).jpgyaz-spor-okullari-basladi-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler