Kars'ta Yem Bitkisi Desteklemesi

Kars'ta Yem Bitkisi Desteklemesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2013 Yılı Yem Bitkisi Desteklemesi kapsamında Kars'ta, 10 bin 537 çiftçiye toplam 15 milyon 712 bin 347 TL ödemesi gerçekleştirildi.

Kars'ta Yem Bitkisi Desteklemesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2013 Yılı Yem Bitkisi Desteklemesi kapsamında Kars’ta, 10 bin 537 çiftçiye toplam 15 milyon 712 bin 347 TL ödemesi gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından Ülke hayvancılığının kaliteli kaba yem ihtiyacının karşılanabilmesi ve hayvancılığın uluslararası rekabete uygun bir şekilde gelişmesinin sağlanabilmesi için harekete geçti. Bu kapsamda; yem bitkileri tarımı yapan çiftçilerin birim alan üzerinden desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirlenmiş olup, 2013 Yılı Yem Bitkisi Desteklemesi Çalışmaları 2013/18 sayılı tebliğ hükümlerine göre tamamlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Kars İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, şunları söyledi:

“Yem bitkileri, hayvan beslenmesinde vazgeçilmez öneme sahiptir. Söz konusu yemlerin gerek ekonomik yem kaynakları olmaları gerekse sindirim fizyolojisi bakımından önemli işlevlere sahip olmaları bunlara yaşamsal bir nitelik kazandırmaktadır. Yem bitkilerinin hayvan besleme fizyolojisine uygunluğu yanı sıra, kaliteli ve ucuz olması halinde çiftçimizin hayvancılık faaliyetlerinde olumlu katkıları olacaktır. İlimizde tarım arazilerinin %30’u yem bitkilerinin ekim alanıdır. İlimiz ekonomisinde önemli bir yer tutan hayvancılıkta, besleme için önemli yer tutan yem bitkisi İlin tarım arazisinin %30’unu teşkil etmektedir. Olası bir kuraklık tehlikesinde hayvan beslemesindeki önemine binayen çiftçilerimize bu seneki yem bitki ekimlerini önceki yıllara göre daha fazla ekmelerini tavsiye ederim. Bu çerçevede Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2013 Yılı Yem Bitkisi Desteklemesi, İlimizde toplam 10.537 çiftçimize toplam 15.712.347,50 TL ödemesi gerçekleştirilmiştir.”kha

Önceki ve Sonraki Haberler