Kars’ta yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıkları

Kars’ta yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıkları

Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Kars'ta bu sezon 45 tane inşaatın devreye gireceğini, bunların 30'unun kurum tarafından ihalesinin yapıldığını söyledi.

Kars’ta yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıkları

Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Kars’ta bu sezon 45 tane inşaatın devreye gireceğini, bunların 30’unun kurum tarafından ihalesinin yapıldığını söyledi.

Altun, “Bunların 30 tanesinin ihalesini biz yaptık. Kars merkez içinde 24 derslikli GAMP İlkokulu, 8 derslikli Mustafa Kemal ilkokulu, 8 derslikli bir hayırseverimizin arsasını bağışlamış olduğu ilkokul ve TOKİ bölgesinde yapılan 24 derslikli ilkokulumuzun tamamı bu yıl içerisinde eğitime açılacaktır. Bu da ister istemez Kars’ın eğitim öğretim durumunu daha da iyiye götürmek üzere bir katkı sağlamış olacaktır.” dedi.

Altun, yurtlarla ilgili de, “Yurtlarımız Kars merkez de şuan için yok. Ama ilçelerde devam eden yurtlarımız olacak. Mesela Susuz’da 200 kişilik bir yurdumuz var. Kağızman’da 200 ve 100 kişilik toplamda 300 kişilik yurdumuz var. Arpaçay’da yine 200 kişilik yurdumuz var. Bunlar da bu yakın tarihte ihale edilecek. Ancak seneye yetişebilecek.” diye konuştu.

Altun, işlerde sıkıntı olup olmayacağı konusunda da, “Bazen müteahhitler geciktirebiliyor. Zamanında bitiremeyebiliyor. Ama bizim hesaplamalarımıza göre böyle bir aksaklık olmayacak. Ama bu da yüzde 100 olacak anlamında değil.” şeklinde konuştu.

Altun daha sonra şunları söyledi:

“Bizim 17 tane okulumuzun onarımı başladı. 10 tanesi de yakın tarihte başlayacak. Bunlar köylerdeki okullarımız. Aynı şekilde ilçelere para göndermiştik. İlçe kaymakamlıklarımız uygun gördükleri, onarılması gereken okullarımızda çalışmalar başlatıyor. GAMP ilkokulu 9. ayın 15’ine kadar yetişmeyecek ama Ekimin 10’u, 15’i gibi biteceğini tahmin ediyoruz. zaten burada bulunmamın sebebi de inşaatın gidişatını yerinde görmek.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler