Kars’ta Yeni Hayvan Barınağı Kuruluyor!

Kars’ta Yeni Hayvan Barınağı Kuruluyor!

Kars Belediyesi tarafından Kars’ta yeni ve daha donanımlı hayvan barınağı çalışmaları başlatıldığı ve çalışmaların ihale aşamasına getirildiği duyuruldu.

Kentte yeterli olmayan hayvan barınağı için yeni çalışmaların yürütüldüğünü kaydeden yetkililer, kısa süre içerisinde hem hayvanların mağduriyetlerinin giderileceğini, hem de kent merkezinde oluşan görüntü kirliliğinin önleneceği bildirildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Kars Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Polat, son zamanlarda kentin birçok noktasında varlıklarını iyiden iyiye hissettirmeye başlayan sokak hayvanlarına yönelik, belediye tarafından çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Kentte 5 personel ile 200 kapasiteli geçici bakım evinin mevcut olduğunu, fakat yeterli olmadığı için yeni projenin üretilerek ihale aşamasına geldiği kaydeden Polat, “Köyden kente gelişi güzel sürekli hayvan naklinin önüne geçilmesi, caydırıcı tedbirlerin alınması ve sorumlu kuruluşların bu konu hakkında tedbir alması gerekmektedir” diye konuştu.

Polat, 5194 kanun ve yönetmeliklere verilen görevleri yapmakla sorumlu olan Kars Belediyesi bünyesinde, bu kanun kapsamında kentte 5 personel ile, 200 adet kapasiteli geçici bakım evinin mevcut olduğu fakat yeterli olmadığı için yeni projenin üretilerek ihale aşamasına geldiğini kaydetti.

Polat, “Kanun kapsamında;

a) Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların bakımı, aşılanması, tıbbi bakımlarının yapılması ve küpelenip işaretlenerek alındığı ortama geri bırakılması,

b) Sahiplendirilerek kayıt altına alınması,

c) Bu işlemler yerel hayvan koruma görevlileri ve gönüllü kuruluşlar ile belediye veteriner hekimlerinin koordinasyonuyla sağlanmaktadır.

Kars Belediyesi ve Orman Su İşleri Bakanlığı’nın ortaklaşa yaptığı çalışmayla geçici bakım evinin yeterli gelmemesinden dolayı yeni bakım evi projesi yapılmış, ihale aşamasına gelinmiştir. Köyden kente gelişigüzel sürekli hayvan gelişinin sağlanması, caydırıcı tedbirlerin alınması ve sorumlu kuruluşların bu konu hakkında tedbir alması gerekmektedir.” çağrısında bulundu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler