Kars’ta yeni turizm destinasyonu!

Kars’ta yeni turizm destinasyonu!

Kars Barajı yeniden su tutmaya başladı. Bu durum ise bazı vatandaşlarca büyük ilgi ve merakla gözlemlendiği, göl gibi olan baraj gölünde yeni turizm destinasyonları oluşacak.

KARS MANŞET

Kars'ta yapımı tamamlanan ve su tutmaya başlayan Kars Barajı bir süre kapaklarını açtıktan sonra yeniden su tutmaya başladı.

182 Milyon metreküp suyu depolayacak olan Kars Barajının su tutma işlemi geçtiğimiz gün gerçekleştirildi.

2016 yılında tamamlanarak su tutmaya hazır hale getirilen, ancak yeniden yerleşime tabi tutulan Çamçavuş ve Boğazköy köyleri ile deplase edilecek yollar ve ENH’larından dolayı çok uzun süre geçmiş olmasına rağmen su tutma işlemi gerçekleştirilemeyen Kars Barajında, 2018 yılı başında tüm taraflara yapılan bildirimlerimiz çerçevesinde, Kars Barajı rezervuarında yapılan optimizasyon çalışmaları çerçevesinde en uygun su tutma tarihi olan 19 Temmuz 2018 tarihinde derivasyon tüneli girişi prekast kirişleri yuvalarına indirilmek suretiyle su tutma işlemi gerçekleştirildi.

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken Kars Baraj Gölü yaklaşık 1 yıl sonra kapaklarını açtı ve göl suyu çekilmesiyle sular altında kalan köyleri yeniden gün yüzüne çıkartması büyük bir ilgiye neden olarak Hasankeyf'e rakip durumuna gelmişti.

Ancak yetkililer tarafından alınan kararla barajın kapakları önümüzdeki günlerde yeniden kapatıldı ve sular yükselmeye başladı. Gün yüzüne çıkan Çamçavuş ve Boğazköy köyleri yeniden sular altında kalmaya başladı.

Bu durum ise bazı vatandaşlarca büyük ilgi ve merakla gözlemlendiği, göl gibi olan baraj gölünde yeni turizm destinasyonları oluşacak.

kars’ta-yeni-turizm-destinasyonu!-(1).jpgkars’ta-yeni-turizm-destinasyonu!-(2).jpgkars’ta-yeni-turizm-destinasyonu!-(3).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler