Kars'ta Yerde ve Çatıda Beyaz Tehlikeyle Mücadele!

Kars'ta Yerde ve Çatıda Beyaz Tehlikeyle Mücadele!

Kars’ta kar yağışının ardından meydana gelen buzlanma, kaldırımlarda ve çatı saçaklarında mücadele görüntülerine sahne oluyor.

Kentte vatandaşlar hem yürüdükleri kaldırımlardaki buzlanmalar hem de çatı saçaklarından sarkan dev buz sarkıtları yüzünden zor anlar yaşıyor. Gündüz saatlerinde güneşin de etkisiyle erimeye başlayan kar suları gece saatlerinde dona çeviriyor. Günlük temizlenen kaldırımlar ertesi gün yeni buzlanmalara sahne oluyor. Belediye itfaiye ekipleri gün boyu yüksek binalarda tehlike arz eden buz sarkıtlarını kontrollü şekilde kırarken temizlik işleri müdürlüğünün buz timi ekipleri de yoğun buzlanma olan kaldırımlarda çalışma yapıyor. Yapılan bu çalışmalara rağmen her güne yeni buzlanmalar meydana gelirken çatı saçaklarında ise onlarca kilo ağırlığında yaklaşık 3 metreuzunluğunda dev buz sarkıtları oluşuyor.

İtfaiye ekipleri bugün de ihbar üzerine Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) Caddesi üzerindeki bir işyerinin satısından sarkan 3 metre uzunluğunda dev bir buz sarkıtı düşürdü. Kontrollü şekilde kırılan buz sarkıtı görenleri şaşkına çevirdi. Büyük bir gürültüyle düşen sarkıtın parçaları bile beyaz tehlikenin boyutunu gözler önüne sermeye yetti.

Belediyenin buzla çalışmalarına vatandaşlar ve esnaflarda destek veriyor. Kazma, kürek, lom, keser gibi malzemelerle kaldırımlardaki buzları kıran vatandaşlar, bunca çalışmaya rağmen buzlanmayla baş edemediklerini belirttiler. Esnaflar da işyerlerinin önündeki buzlanmalarla mücadeleyi hummalı şekilde yürütüyor.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler