Kars’ta Yıldızlar Kaybolmadı

Kars’ta Yıldızlar Kaybolmadı

Kars Valiliği koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen “SODES Yıldızlar Kaybolmasın” projesinin kapanış töreni renkli görüntülere sahne oldu.

 Kars’ta Yıldızlar Kaybolmadı

Kars Valiliği koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen “SODES Yıldızlar Kaybolmasın” projesinin kapanış töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Necati Kaya Spor Salonu’ndaki tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

2011- 2013 yılları arasında 13 farklı branşta düzenlenen kurslarda, toplam bin 599 öğrenciye ulaşılan 2 SODES projesi ile ilgili hazırlanan tanıtım filminin gösterimi yapıldı. Ardından, SODES yıldızlar kaybolmasın projesi kapsamında, Türkiye Kadın Milli Basketbol Takımı Kaptanı Gökçe Doğan, Türkiye Kadın Milli Basketbol Takımı Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ve Futbol Milli Takım eski oyuncusu Hakan Ünsal’ın çocuklara gönderdiği mesajların yer aldığı tanıtım videosu izlettirildi.

13 FARKLI SPORTİF VE SANATSAL DALDA KURSLAR VERİLDİ

Emniyet Müdürü Ercan Çakmak törende yaptığı konuşmada projenin öneminden söz etti ve bu tür projelerin topluma katkısını anlattı.

Çakmak, “Kars Valiliği koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülen “SODES Yıldızlar Kaybolmasın 2” projesinin sona ermesinden dolayı düzenlenen yılsonu kapanış programına hepiniz hoş geldiniz. Sosyal ve ekonomik durumları nedeni ile kültür, sanat ve sportif aktivitelerden faydalanamayan, ancak sporu ve sanatı seven çocuklarımız ve gençlerimiz var. Bu çocuklarımızı ve gençlerimizi, sağlıklı, ülkesini ve milletini seven, ilimizi ve ülkemizi yurtiçi ve yurt dışında temsil edebilecek sporcular olarak yetiştirmek; sosyal, kültürel ve sportif alanlarda faaliyet yapabilmelerini sağlamak amacıyla bu proje hayata geçirilmiştir. Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen “Yıldızlar Kaybolmasın” Projesinin ilkinde 629, ikincisinde 970 kursiyere, 13 farklı sportif ve sanatsal dalda kurslar verilmiştir. 01 Kasım 2013 tarihinde başlayan üçüncü projede ise 945 öğrencimize, yine aynı branşlarda kurslar verilmesi planlanmaktadır.” dedi.

“EMNİYETTEYİZ” VE DİĞERLERİ

Çakmak ayrıca, “İl Emniyet Müdürlüğü olarak, ilimizin asayiş ve güvenliğini sağlamanın yanı sıra, hayata geçirdiğimiz, “Misafirimiz Ol Polis Amca”, “Bayram Günleri”, “Tarihe Yolculuk”, “Tarihimizi Gezerek Öğrenelim”, “Emniyetteyiz” ve “Taziye Ziyaretleri” gibi projeler ile vatandaşlarımıza hizmet sunulmaktadır. Bu projelerden birçoğunda, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimizin, her konuda kendini geliştirmiş, donanımlı birer birey olarak yetişmelerine katkı sağlanması amaçlanmıştır.” diye konuştu.

Çakmak konuşmasına şöyle devam etti:

AVRUPA VE TÜRKİYE DERECELERİ

“İki yılı aşkın süredir devam eden “Yıldızlar Kaybolmasın” projesi kapsamında, aynı zamanda eğitim-öğretimlerini aksatmayan öğrencilerimizin, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettikleri dereceler, projenin ne kadar olumlu sonuçlar verdiğinin de göstergesidir. Bu bağlamda projeye devam eden sporcularımız, katıldıkları çeşitli yarışmalarda, voleybolda il birinciliği, masa tenisinde Türkiye üçüncülüğü, güreşte Türkiye üçüncülüğü, atletizmde il birinciliği, halk oyunlarında il ve bölge birincilikleri elde etmiş, ayrıca boks branşında bir sporcumuz Avrupa ikincisi, bir sporcumuz Avrupa üçüncüsü, 5 sporcumuz Türkiye birincisi, 4 sporcumuz Türkiye ikincisi, 7 sporcumuz da Türkiye üçüncüsü olarak göğsümüzü kabartmışlardır. Buradan, çocuklarımızın daha büyük başarılı elde edeceklerine olan inancımı bir kez daha ifade etmek istiyorum.” 

KENDİNİZE BİR HEDEF BELİRLEYİN VE ASLA GERİ DÖNMEDEN HEDEFİNİZE ULAŞMAK İÇİN ÇABA GÖSTERİN

Çakmak daha sonra şunları söyledi:

“Sevgili çocuklar ve gençler: derslerinizi de aksatmadan, fiziksel ve ruhsal gelişiminize büyük katkılar sağlayan sportif ve sanatsal faaliyetlere de devam edin, sayın valimizin himayelerinde bütün kurum-kuruluşlar, sizlerin başarısı için, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da gereken bütün destek ve katkıyı sağlayacaklardır. Kendinize bir hedef belirleyin ve asla geri dönmeden hedefinize ulaşmak için çaba gösterin. Bizler, sizi seviyoruz ve her zaman yanınızdayız. Hangi konuda olursa olsun, neye ihtiyacınız varsa, onları karşılamaya ve size destek olmaya devam edeceğiz. SODES Yıldızlar Kaybolmasın projesinin yürütülmesinde yaptıkları destek ve katkılardan dolayı, sayın valimiz başta olmak üzere,  Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne şahsım ve personelim adına şükranlarımı sunuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

GENÇLERİMİZİN VE AİLELERİMİZİN EMRİNE AMADEYİZ

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ise, “Gerçekte ilimizde pırıl pırıl gençlerimizin, sporcu adaylarımızın olduğunu biliyorduk. Bu çalışmada gösterdi ki, eğer siz onlara bir şeyler verirseniz, kesinlikle onlarda karşılığını fazlasıyla vermeye hazır. Bu konuda özellikle bölgemizde hatta Avrupa’da ses getiren gençlerimize çok çok teşekkür ediyorum. Yine biliyoruz ki bu başarı sadece gençlerle olmuyor, hocalarıyla ve ailelerinin desteğiyle oluyor. Onlara da çok çok müteşekkir olduğumuzu özellikle ifade ediyorum. Bu veya bunun gibi projelerde her zaman bana ve Sayın Yunus Hocama düşen bir şey olursa ister yerelde ister Ankara’da izler her zaman gençlerimizin, ailelerimizin emrine amade olduğumuzu tekrar vurgulamak istiyorum. Yunus Kılıç hocam dün Almanya’ya gitmek zorunda orada bir program vardı onun da ailelere saygılarını, çocuklarımıza selamlarını iletmek istiyorum. Tekrar hepinizi tebrik ediyorum, emeği olanlar sağ olunlar, var olsunlar diyorum, saygılar sunuyorum” dedi.

SODES PROJELERİYLE GÖNÜLLER İNŞA EDİLİYOR, GELECEĞİMİZ İNŞA EDİLİYOR

Vali Eyüp Tepe de, “SODES Yıldızlar Kaybolmasın projemize katkılarından dolayı sevgili gençlerimize ve bu gençlerimizin eğitimlerinde görev alan, onlara ortam hazırlayan, katkı sunan bütün katkı sahiplerine teşekkür ediyorum. SODES Projeleri özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da çok önemli işlere imza atıyor. Evet, SODES Projeleriyle belki yollar yapılmıyor, belki binalar inşa edilmiyor ama gönüller inşa ediliyor, geleceğimiz inşa ediliyor. Sizlerinde gördüğünüz üzere çok değerli başarılara imza atılıyor. Doğrusu, devletimizin en önemli projelerinden birisi olan SODES projesinin ne kadar başarılı ve doğru bir proje olduğunu bugün sizlerle beraber bende bizzat şahit olmuş oluyorum. Başta Devlet büyüklerimiz olmak üzere bu projeyi bu bölgelere yönlendiren herkese müteşekkiriz. Bu müteşekkirliğimiz gençler adına, bu müteşekkirliğimiz siz değerli veliler adına, bu müteşekkirliğimiz Türkiye adınadır. Ben, bu projede emeği geçen herkesi kutluyorum. Gençlerimizin başarılarının devamını diliyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

BAŞARILI SPORULARA PLAKET TAKDİMİ

Doğu Anadolu illeri arasında yapılan yarışmada bölge birincisi olan SODES Yıldızlar Kaybolmasın Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından katıldıkları yarışmalarda çeşitli dereceler elde eden sporculara plaketleri takdim edildi.

Boks branşında dereceye giren sporcular; Aavrupa 2. ve Türkiye 1. Tuğrulhan Erdemir, Avrupa 3. ve Türkiye 3. Zeynep Gönç’e Vali Eyüp Tepe plaket takdim etti.

Yine boks branşında dereceye giren sporcular; Türkiye 1. Necat Ekinci, Türkiye 2. Turgay Erdemir, Türkiye 2. Mustafa Özayağ, Türkiye 3. Hazar Berkdeğer, Türkiye 3. Turgay Kınsun’a da plaketlerini AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan verdi.

Boks branşında dereceye giren sporculardan Türkiye 3. Abdülkadir Sönmez, Türkiye 3. Emrah Bezar,   Türkiye 3. Tamer Tuta, Türkiye 3. Hüseyin Okan Güngör ve Bölge 3. Adem Koç’a da plaketlerini Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş takdim etti.

Ardından 2011 yılından itibaren Kars’ta uygulanan SODES Yıldızlar Kaybolmasın projesindeki ortak kurumlara plaket takdim törenine geçildi.

Kafkas Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Hidayet Metin Erdoğan ve Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Gürsel Polat’a plaketini Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü verdi.

SODES Yıldızlar Kaybolmasın Projesi kapsamındaki sportif ve sanatsal kurslarda görev alan hocalara da plaket verildi. Atletizm Antrenörü Mahir Kaya, Badminton Antrenörü Pınar Yağmur Toprak, Bağlama ve Gitar Eğitmeni Erdinç Gören, Basketbol Antrenörü Yasin Uslu plaketlerini Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Kayabaşı’ndan aldılar.

Boks Antrenörü Vedat Demirkol, Boks Yardımcı Antrenörü Kıvanç Buru, Futbol ve Masa Tenisi Antrenörü Güven Aras, Güreş Antrenörü Ömer Saltık’a da plaketlerini KAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan teslim etti.

Halk Oyunları Antrenörü Timuçin Uygur, Karate Antrenörü Serdar Can, Satranç Antrenörü Yakup Bilgin, Voleybol Antrenörü Alaettin Kurtal, Güreş İl Temsilcisi İsmail Çakırga’ya da Kars-Ardahan Bölge Baro Başkanı İbrahim Baştimar plaketlerini verdi.

Güreş, Halk Oyunları, Futbol, Masa Tenisi, Badminton, Basketbol, Karate, Satranç, Voleybol, Atletizm, Bağlama ve Gitar branşlarındaki öğrencileri temsilen de birer öğrenciye plaket takdimi yapıldı.

Güreşte Ali Tazegül, Halk Oyunlarında İlayda Eminoğlu, futbolda Hakan Anlı, Masa Tenisinde Seval Aras, Badmintonda Furkan Demir, Basketbolda Melisa Çetin de plaketlerini İl Jandarma Komutanı Hasan Çelik Gönülal’ın elinden aldılar.

Karatede Hakan Şimşek, Satrançta Mustafa Semih Adıgüzel, Atletizmde Dilan Doğu, Voleybolda Sena Nur Başaran, Bağlamada Yaren Omur ve Gitarda Necibe Bülenci’ye ise plaketlerini Emniyet Müdürü Ercan Çakmak takdim etti.

Halk oyunları ekibinin gösterisi, ödül töreni ve Sanatçı Çetin Adıgüzel’in konseriyle tören sona erdi.kha

Önceki ve Sonraki Haberler