Kars’ta “yol”suz okul!

Kars’ta “yol”suz okul!

Kars’ta Alpaslan Mahallesi Melikşah İlkokulunda öğrenim gören öğrenci velileri, okulun yollarının yapılmasını istiyor.

Tacettin DURMUŞ

Kars’ta ki tüm okulların yollarının yapıldığını ileri süren veliler, sadece şehir merkezine uzak olduğu için Alpaslan Mahallesindeki okullarının yollarının yapılmadığını dile getirdiler.

Yaz aylarında yağmur nedeniyle oluşan çamur ve kış aylarında ise kar ile daha da bozulan okulun yolunun bu yıl da yapılmadığını ileri süren veliler, yetkilerden yardım istedi.

Kars Belediyesinin bu yıl şehir merkezinde onlarca cadde ve sokaklarda yol ve kaldırım çalışması yaptığını hatırlatan veliler, okul yollarının yapılmadığından dolayı mağdur olmaya devam edeceklerini de ileri sürdüler.

Okula yakın bazı cadde ve sokaklarının yapılmasına karşın okullarının yolunun projede olmadığı için yapılamayacağı cevabını aldıklarını da belirten veliler, Vali Türker Öksüz’den destek istediler.

Okullarının dezavantajlı bir mahallede olduğunu da illeri süren ve ismini vermek istemeyen anne ve babalar, yüz yüze eğitime yeniden başlanmasıyla birlikte yıllardır süre gelen sorunlarının devam ettiğini gazetemiz aracılığıyla gündeme getirdiler. Okulun bulunduğu mahallede bir köy yaşantısının da sürdüğünü de belirten veliler, çocuklarının sokak köpekleri ile mücadele ettiklerini söylediler.

Önceki ve Sonraki Haberler