ANKET
Kars'ın Milletvekilleri Sizce Kim Olsun?
Karsın Milletvekilleri Sizce Kim Olsun?
NÖBETÇİ ECZANE
ÇOK OKUNANLAR
YORUMLANANLAR
GAZETE BAŞLIKLARI

Video Haber
E-POSTA LİSTESİ
PİYASALAR
IMKB
62.336
DOLAR
1,7975
EURO
2,3675
HAVA DURUMU
Kars -23 / -7 °C
Ardahan -22 / -8 °C
Iğdır -5 / 3 °C
Erzurum -24 / -7 °C
Ankara -7 / 10 °C
İstanbul 6 / 14 °C
İzmir 0 / 15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kars'ta Yün Yıkama Sezonu

Kars'ta Yün Yıkama Sezonu

24 Temmuz 2011 / 13:52
Kars'ın Selim ilçesine bağlı Karaçayır köyünde Ramazan ayı öncesi artan düğünler nedeni ile dere kenarları yün yıkayan aileler kapılarının önüne astıkları iplerin üzerinde güneş enerjisi ile kurutuluyor.

Kars’ta düğün hazırlığı yapan çok sayıda kadın yeni evlenecek gençler için hazırlanacak yatak ve yorganların yünlerini yıkayıp hazırlıklarını sürdürüyor. Gelin ve damat için alınan yünleri dere kenarlarında yıkayıp evlerin önünde iplerin üzerine asılarak güneş enerji ile kurutularak hazırlık yapan vatandaşlar, Ramazan ayından önce düğünlerini yapmak istediklerini söylediler. Dere kenarında yün yıkayarak düğün hazırlığına başladıklarını belirten vatandaşlar yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte düğünlerin artıyor. Bir çok vatandaşın düğün için yün yıkamaya başladılar Kars’ta kış mevsiminin uzun ve yağışlı geçtiğini ve bu sebeple düğünlerim yaz aylarında yapıldığına işaret eden Türkan Ayaz, “ Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte düğün hazırlıkları da hız kazandı. Burada gelin ve damat için alınan yünleri dere kenarlarında yıkıyorlar sonrada herkes kendi evinin önünde ki iplerin üzerine sererek kurutuyor. Bizim yöremizde gelin ve damat için düğün öncesi yatak-yorgan hazırlanır bunun için de alınan yünler önce yıkanır. Bu sebeple düğün hazırlıkları için dere kenarlarında yün yıkayan ve kapıların önüne serilen yünlerden sıkça rastlamak mümkün” diye şeklinde konuştu.

yes.20110724135638..jpg

Etiketler: Kars
güneş
ronahi
haber yaptığınızımı sanıosunuz aptallığın bu kadarı ancak bu kadar olur arkadaş bırakın bu işleri yok yün çırpıyor yok komşunun köpeği komşunun oğlunu ısırdı ne saçmalıyorsunuz siz ya... kendi sorunlarımızdan iç sorunlarımızdan neden bahsetmiyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
26 Temmuz 2011 Salı 09:31