Kars’ta yüz yüze eğitim yeniden başladı

Kars’ta yüz yüze eğitim yeniden başladı

Çin'de ortaya çıkan KOVİD-19'un salgınının tüm dünyaya olduğu gibi ülkemizde de yayılmasının ardından, Mart 2020'de kapatılan okullar Kars’ta da yeniden açıldı.

Tacettin DURMUŞ

Kars il genelinde Korona virüs salgını nedeniyle 1,5 yıldır kapalı olan 586 okulda tüm kademelerde ilk ders zili bugün yeniden çaldı.

Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, Kars’ta 63 bin öğrenci ve 4 bin 500 öğretmenin ve 586 okulda yeniden yüz yüzde eğitim ve öğretime başladığını açıkladı.

yüz yüze eğitimin yeninden başlaması nedeniyle Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay burada bulunan Atatürk anıtına çelenk sundu. Ardında da saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene şube müdürleri, bazı okul müdürleri ve az sayıda öğrenci katıldı.

MÜDÜR ACAY, “ÖĞRENCİLER ARACILIĞIYLA ANNE VE BABALARA ‘AŞI OLUN’ ÇAĞRISI YAPTI

Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay daha sonra törene katılan öğrencilerle bir süre sohbet ederek salgın ile ilgili olarak uyarılarda bulundu.

Dün itibariyle Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan, okullarda pozitif vaka çıktığında uyulması gereken genelgeyi de hatırlatan Müdür Acay, öğrenciler ve gazeteciler aracılığıyla anne ve babalara ‘aşı olun’ çağrısı yaptı.

Öğrenci velilerinin okul bahçesine ve okul içerisine girmemeleri konusunda da uyaran Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay; “Bugün yüz yüze eğitim ve öğretime yeniden başlıyorsunuz. Salgınla ilgili olarak okullarınızda öğretmenleriniz ne derlerse onlara harfiyen uyun. Aldığımız bütün tedbirler sizin sağlığınız içindir. Velilerinize sayın valimizin ve bizlerin selamlarını söyleyin. Velileriniz okul bahçelerine ve okul içlerine girmesinler, yoğunluk oluşturmasınlar. İlkokul birinci sınıf ve ana sınıflarda okuyan öğrencilerin Velilileri ilk iki hafta uyum haftası olduğu için bir kişi olmak üzere girebilir. Ama sizler artık büyüdünüz. Bir buçuk yıldır evdesiniz. Zamam zaman yüz yüze eğitim gördünüz, zaman zaman canlı dersler gördünüz. Biz biliyoruz ki sizler canlı dersleri çok sevmediniz ve sıkıldınız. Öğretmenleriniz de çok sıkıldı ve sizleri özlediler. İnşallah sizin ve öğretmenlerinizin sağlığı garantiye alındıktan sonra önümüzdeki sezonların tamamında yüz yüze eğitim görürsünüz. Ben hepinize şimdiden başarılar diliyorum.”dedi.  

ANNE BABALARINIZI AŞI OLMALARI KONUSUNDA UYARIN

Öğrencilere anne ve babalarının aşı olmaları için uyarmalarını da isteyen Müdür Acay, “Bu salgından korunmanın en önemli yöntemi aşılanmadır. Ben de şu ana kadar 3 aşı yaptırdım. Annenize, babanıza söyleyin mutlaka aşı olsunlar. Her ne kadar gönüllü olsa da aşı sizlerin sağlığı için son derece önemlidir. Biz öğretmenlerinizi, servis şoförlerinizi ve okullarda göreve yapan bütün arkadaşlarınızı gönüllü olarak aşı olamaya davet ediyoruz. Ben geçtiğimiz hafta 6 okulumuzu ziyaret ettim. Bu okullarda sadece 2 öğretmen arkadaşımızın aşı olmadığı tespit ettim. Bu hepimizi için geçerlidir. Sağlığın şakası olmaz ve pandemiden korunmanın en önemli yöntemi aşılamadır. Dün itibariyle Sağlık Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımız okullarda pozitif vaka çıktığında uyulması gereken kurallar ile ilgili olarak bir tebliğ yayınladı. O tebliğe göre inşallah vaka olmaz ama bir öğrencide veya öğretmende, servis şoföründe pozitif vaka çıktığında nasıl bir yöntem izlenecek şeklindeki tebliği ailelerinize de gönderdik. Sadece bizlerin aşı olması yetmiyor, aile bireyleriniziniz de aşı olması gerekiyor. Her kes önce kendisini koruyacak. Siz kendinizi korursanız çevrenizdekileri de korumuş olacaksınız. Böylece her kes korunmuş olacak. 10 yıl sonra her biriniz birer yetiştik olacaksınız. Daha şimdiden bir birimize karşı olan sorumlulukları bilmemiz gerekiyor. Zaman çok çabuk geçiyor. Gazeteci ağabeyleriniz de burada ben onların aracılığıyla da anne ve babalarınıza aşı olmaları konusunda çağrıda bulunuyorum. “şeklinde önerilerde bulundu.

 kars’ta-yuz-yuze-egitim-yeniden-basladi-(1).jpgkars’ta-yuz-yuze-egitim-yeniden-basladi-(2).jpgkars’ta-yuz-yuze-egitim-yeniden-basladi-(3).jpgkars’ta-yuz-yuze-egitim-yeniden-basladi-(4).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler