Kars'ta Zabıtadan Dilenci Operasyonu

Kars'ta Zabıtadan Dilenci Operasyonu

Kars Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ramazan ayı dolayısıyla halkın manevi duyguları ile oynayan dilencilere karşı operasyon başlattı.

 

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte dilenci operasyonunu sıklaştıran ve bu güne kadar çok sayıda dilenciyi yakalayarak kanunların verdiği yetki çerçevesinde işlemlerini gerçekleştiren Kars Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Adana, Erzincan ve Mersin’den geldiklerini tespit ettiği, aralarında küçük yaşta çocukların da bulunduğu 17 dilenciyi yaptığı operasyon ile yakaladı.

 Kars Belediyesi Zabıta Karakoluna getirilen dilencilere burada kimlik tespiti uygulaması yapıldı. Dilencilere bir daha Kars’a gelmemeleri ve dilencilik yapmamaları noktasında gerekli uyarılar yapıldıktan ve Kabahatler Kanunu’na göre işlem uygulandıktan sonra dilenciler memleketlerine gönderildi.

 Ramazan Ayı’nın başlaması ile birlikte insanların manevi duyguları ile oynayan dilencilerin bu günlerde daha yoğun görülmeye başlandığını dile getiren Kars Belediyesi Zabıta Müdürü Ayhan Koç, vatandaşların duygu sömürüsü yaparak kendilerine acındırmaya çalışan bu insanlara itibar etmemeleri gerektiğini söyledi.

Ayhan Koç; “Halkımızın manevi duygularını sömürerek, kendilerine rant sağlamaya çalışan bu kişilere itibar etmemelerini istiyoruz. Daha çok ihtiyacı olan insanlarımız çevremizde var. Onlara yardım etsinler. Bu insanlara kesinlikle yardım edilmemeli. Bu tür insanlardan dolayı gerçekten ihtiyaç sahibi yoksul vatandaşlar mağdur oluyor” dedi.

 Dilencilik olaylarına karşı denetimlerin arttırıldığını, bu tip kişilerin insanların duygularıyla oynadıklarını ifade eden Zabıta Müdürü Ayhan Koç; “Bu tip kişiler içerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan Ayı dolayısıyla insanlarımızın duygularıyla daha fazla oynuyor. Bu insanlara yönelik yaptığımız uygulamalarla bu tür durumların önünü almaya çalışıyoruz. Şehir dışından gelen dilenciler, rahatça insanlara duygu sömürüsü yaparak dilenebiliyorlar. Bu insanları cadde ve sokaklarda gören vatandaşlar mutlaka zabıtayı arasın” diye konuştu.

 Zabıta Müdürü Ayhan Koç, dilencilere karşı operasyonların halkın huzur ve refahı için devam edeceğini belirtirken, insanların dini duygularını sömüren dilencilere fırsat vermemeleri konusunda uyardı.

Kars’a dışarıdan gelen dilenciler kucaklarındaki çocuklarla birlikte şehrin kilit noktalarını mekan tutuyor. Çocukları kullanarak halkın duygularıyla oynayan dilenciler, zaman zaman da vatandaşların tepkisiyle karşılaşıyor.

Çoğunluğunu kadın ve küçük çocukların oluşturduğu dilenciler, kent merkezi dışında belirledikler yerlerde kurdukları çadır veya kendilerine ait arabalarda konaklıyorlar.

Kars Belediyesi’ne ait Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin dilencilere karşı yürüttükleri operasyonlara aralıksız devam edeceği kaydedildi.

 

yes.20110817181009..jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler