Kars’taki Haydar Aliyev Parkı kıskandırıyor

Kars’taki Haydar Aliyev Parkı kıskandırıyor

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanı Vasif Talıbov’un yıllar önce ülkesinde başlattığı imece usulü çevre düzenlemesi kampanyasını Kars’ta da sürdürüyor.

Tacettin DURMUŞ

Başkonsolos Guluyev, başkonsoloslukta görevli konsolos yardımcıları ve personel ile birlikte Merhum Haydar Aliyev’in büstünün de içerisinde bulunduğu Eski Erzurum Caddesi üzerindeki parkta, çeşitli çalışmalar yürütüyor.

Bu hafta sonu da Haydar Aliyev Parkında imece usulü temizlik çalışmaları yapan Guluyev, kendi elleri ile ağaçları ve çiçekleri budadı, bakımını yaptı ve suladı. Küçük fidanların köklerini temizleyen konsolosluk görevlileri, büyük ağaçlarının parazitlere karşı gövdelerini kireçleyerek, park ve çevresinde biriken çöpleri temizledi.

Adını Azerbaycan Umum Milli Lideri Haydar Aliyev’den alan parka bulunun Merhum Aliyev’in büstü ve çevresinde de bakım çalışmaları yapan Başkonsolos Guluyev, burada dalgalanan Azerbaycan ve Türk bayraklarını da değiştirdi.

Park ve çevresindeki yeşil alanı ve bakımı gören çevre sakinleri ise Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev’in Nahçıvan’dan Kars’a taşıdığı imece usulü temizlik kampanyasının önemine dikkat çekerek, parkın adeta küçük bir cennet bahçesi olduğunu söylediler.

Öte yandan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclis Başkanı Vasif Talıbov’un ülkesinde başlattığı imece usulü çevre temizliği kampanyasının kısa bir sürede tüm ülkeye yayıldığı öğrenildi.

Ali Meclis Başkanı Vasif Talibov’un başlattığı kampanya ile ülke genelinde faaliyet gösteren tüm kurumlar, o kurumun baş sorumlusu vali, başkan, müdür yada muhtarlar başta olmak üzere gönüllülerden bir gurup oluşturuyor. Her hangi bir kurumun başında olan en yetkili kişi öncülüğünde oluşturulan gurup, şehirde veya Nahçıvan’ın her hangi bir bölgesinde, mahalle, sokak veya bir parkını kendisine tahsis ederek hafta sonları bir gün orada çevre düzenlemesi ve temizliği yapıyor. Böylece tüm kurumlar bir şehri, ilçeyi veya köyü bölgelere ayırarak kendilere tahsis ettikten sonra çalışmalar sonuna kadar devam ediyor. Böylece imece usulüyle o şehir veya ilçe tepeden tırnağa yemyeşil ve pırıl pırıl oluyor.

‘Neden Kars’ta da olmasın..!

kars’taki-haydar-aliyev-parki-kiskandiriyor-(1).jpgkars’taki-haydar-aliyev-parki-kiskandiriyor-(2).jpgkars’taki-haydar-aliyev-parki-kiskandiriyor-(3).jpgkars’taki-haydar-aliyev-parki-kiskandiriyor-(4).jpgkars’taki-haydar-aliyev-parki-kiskandiriyor-(5).jpgkars’taki-haydar-aliyev-parki-kiskandiriyor-(6).jpgkars’taki-haydar-aliyev-parki-kiskandiriyor-(7).jpgkars’taki-haydar-aliyev-parki-kiskandiriyor-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler