Kars'taki heykeller bakımsızlık ve ilgisizliğin kurbanı!

Kars'taki heykeller bakımsızlık ve ilgisizliğin kurbanı!

Kars’ın merkezinde Kars ile bütünleşmiş ve artık vatandaşların adres olarak kullandığı heykeller bakımsızlık ve ilgisizliğin kurbanı oluyor.

Volkan KARABAĞ

Kars’ın merkezinde Kars’la bütünleşmiş ve artık vatandaşların adres olarak kullandığı heykeller bakım onarımının yıllardır yapılmaması nedeniyle yıkılma riskini taşıyor. Kent merkezinde Atatürk caddesi ile Faikbey caddesinin kesiştiği noktada bulunan at heykeli ve yine Kazım Paşa caddesi ile Faikbey caddesinin kesiştiği yerde bulunan aslan heykelleri yıllardır bakım ve onarımlarının yapılmaması nedeniyle adeta yıkılmayla karşı karşıya kalmış durumdalar.

Özellikle aslan heykellerinin kaidelerini kaplayan taşlar her geçen gün biraz daha sökülerek düşüyor. Kente görsel bir kimlik kazandıran bu heykellerin neden önemsenmediği ve bakım onarımlarının yapılmadığına anlam verilmezken, gerekli onarım çalışmasının yetkili ve ilgili kurum tarafından bir an önce başlatılması gerekiyor. 

Vatandaşlar; heykellerin adeta adresi niteliğinde kullanılması ve görüntü olarak ise güzel görüntü oluşturduğunu vurgulayarak, "Yetkililerin ve ilgili kurumların şehir merkezinde bulunan aslan heykellerinin kaidelerine bakım onarım yapmalarını istiyoruz" açıklamasında bulundular.

karstaki-heykeller-bakimsizlik-ve-ilgisizligin-kurbani!-(1)-001.jpgkarstaki-heykeller-bakimsizlik-ve-ilgisizligin-kurbani!-(2)-001.jpgkarstaki-heykeller-bakimsizlik-ve-ilgisizligin-kurbani!-(3).jpgkarstaki-heykeller-bakimsizlik-ve-ilgisizligin-kurbani!-(4).jpgkarstaki-heykeller-bakimsizlik-ve-ilgisizligin-kurbani!-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler