Kars'tan 6 Kişilik Heyet İnceleme Başlattı

Kars'tan 6 Kişilik Heyet İnceleme Başlattı

Kars Koruma Kurulu ile Kars Müze Müdürlüğünden 6 kişilik heyet Ardahan’da Rus General Vasiliy Geyman’a ait olduğu iddia edilen cesedin bulunduğu sahada inceleme başlattı.

Ardahan’da inşaat kazısı sırasında Rus General Vasiliy Geyman’a ait olduğu iddia edilen cesedin bulunduğu sahada, uzmanlar inceleme başlattı. 

Ardahan’da apartman inşaatı için temel kazısı yapılırken tabutun içerisinde Rus komutana ait olduğu iddia edilen cesedin bulunduğu alanda inceleme yapmak için Kars Koruma Kurulu ile Kars Müze Müdürlüğünden 6 kişilik heyet Ardahan’a geldi.

Sahada inceleme başlatan ekipler bu çalışmanın bir ön çalışma olduğunu söyleyerek, "Mezar yapısı birkaç tane gözüküyor ama onlarca iskelet var içeride. Şu anda burada yaptığımız bir ön çalışma ve burası ile ilgili herhangi bir karar verilmedi. Şu anda inceleme aşamasında ve kurul kararı alınacak. Kurul kararı basın ile de paylaşılacak." dedi.

İnşaatla ilgili karar, 24 Mayıs'ta toplanacak Kars Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından alınacak.

karstan-6-kisilik-heyet-inceleme-baslatti-(1).jpgkarstan-6-kisilik-heyet-inceleme-baslatti-(2).jpgkarstan-6-kisilik-heyet-inceleme-baslatti-(3).jpgkarstan-6-kisilik-heyet-inceleme-baslatti-(4).jpgkarstan-6-kisilik-heyet-inceleme-baslatti-(5).jpgkarstan-6-kisilik-heyet-inceleme-baslatti-(6).jpgkarstan-6-kisilik-heyet-inceleme-baslatti-(7).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler