Kars’tan haber turu

Kars’tan haber turu

AÇILAN 480 KADRO İÇİN KARS ŞEKER İŞ SENDİKASI HAREKETE GEÇTİ

Kars’tan haber turu

AÇILAN 480 KADRO İÇİN KARS ŞEKER İŞ SENDİKASI HAREKETE GEÇTİ

Şeker fabrikalarına 480 yeni kadrolu personel alımının duyulmasının ardından Kars Şeker İş Sendikası Başkanı Yaver Kop ve Sendika temsilcileri AK Parti Kars İl Başkanlığına giderek İl Başkanı Şakir Yurdakoş ile görüştüler. Kadroların Kars Şeker Fabrikasında çalışan Muhakkat işçilerine verilmesi talebinde bulundular.

SARIKAMIŞ İLÇESİNE BAĞLI KARAKÖSE KÖYÜ ERZURUM’A DEVREDİLMEKTEN 13 OYLA KURTULDU

Kars İl Genel Meclisinin gerçekleştirdiği olağan toplantısında Kars için kayıp önemi taşıyan ciddi bir konu oylandı. Sarıkamış ilçesi Karakurt bucağına bağlı Karaköse köyünün ilçeden ayrılarak Erzurum ili Horasan ilçesine bağlanmasına ilişkin konu tartışılarak oylandı. İl Genel Meclisi Meclis Başkanı Necati Dallı Başkanlığında toplanarak 2 Mart 2015 ve 6 Mart 2015 tarihlerini kapsayan gündem maddelerini görüştü. Toplantı İl Özel İdaresinin 2014 mali yılı faaliyet raporunun okunmasıyla başladı.

Ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri içerisinde en dikkat çekici olanı ise Sarıkamış ilçesi Karakurt bucağına bağlı Karaköse köyünün ilçeden ayrılarak Erzurum ili Horasan ilçesine bağlanmasına ilişkin madde oldu. Köy halkının referandum sonucu böyle bir karar aldığını dile getiren meclis yetkilileri araştırma komisyonunun raporunu okuyarak meclis üyelerini bilgilendirdi.

Daha sonra söz alan meclis üyeleri Karaköse köyünün Horasan ilçesine bağlanıp bağlanmamasına ilişkin görüşlerini dile getirdiler.

Konuşmaların ardından Sarıkamış ilçesine bağlı Karaköse köyü Erzurum’a devredilmekten 13 oyla kurtuldu. Kars’ı hem nüfus hem de toprak kaybına uğratacak bu oylamada evet oyu kullananlara da ayrıca tepki gösterildi.

2. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ VE LOJİSTİK MERKEZİNİN KURULMASIYLA ALAKALI GEREKLİ ADIMLAR ATILDI

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Namık Akça lojistik merkezi hakkında bilgi verirken küçük sanayi sitesindeki 408 işyeri sahibinin de ferdi tapularını alabileceklerinin müjdesini verdi.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİN SORUNLARI BİR TÜRLÜ BİTMEK BİLMİYOR

Yol su çöp kanalizasyon gibi sorunlarla boğuşan sanayi esnafı ise çaresiz.

Yıllardır aynı sorunları yaşayan ve bir türlü çare bulamayan organize sanayi bölgesi esnafı sahipsizlikten yana dert yanıyor. İlkbaharla beraber kanalizasyon ve sel taşkınlarına maruz kaldıklarını belirten esnaflar bu defa yetkililerin ellerini taşın altına koyarak gerekli tedbirleri almalarını bekliyorlar. Mikrofonlarımızı uzattığımız Tornacılar ve Tesfiyeciler oda başkanı Ömer Beyribey ve sanayi esnafı sıkıntılarını dile getirdiler.

TWİNNİNG BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Merkez Atatürk Mesleki ve Teknik Lisesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya merkez okullarında görev yapan İngilizce öğretmenleri katıldı.

İl genelinde başlayacak olan ve 4,5,6 ve 7. sınıfları kapsayan yeni eTwinning projesi  ‘‘Let it snow!’’ hakkında öğretmenleri bilgilendiren DynEd ve eTwinning il koordinatörü Pınar Güçbilmez katılımcılara sunum yaparak Avrupa okulları için sosyal ağ olan ve projelerin geliştirildiği eTwinning’in içeriği ve fırsatları hakkında da bilgiler verildi.

 Söz konusu proje Şubat ayının sonunda başladı ve Mayıs ayının sonunda da öğrencilerin sunumlarıyla sonlandırılacak. Projeye katılmak isteyen öğrenciler ‘‘kar’’ sözcüğünün onlara neler çağrıştırdığıyla ilgili İngilizce şiir, şarkı, resimli hikâye, karikatür, gazete, dergi, röportaj ya da tiyatro gösterisi hazırlayacak. Proje sürecinde öğrencilerimizin kendilerini edebiyat, müzik, resim ve drama ile ifade etmeleri, hayalgücü ve yaratıcılıklarını İngilizce ile birleştirmeleri bekleniyor

SELİM MAL MÜDÜRLÜĞÜNDEN KARDEŞ OKUL ZİYARETİ

Selim Kaymakamı Erdinç Dolu ve İlçe Mal Müdürü M. Akif Keskin Yamaçlı Köyü Şehit Ali Bay İlkokulunu ziyaret ettiler.

Selim Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Ofisi tarafından hazırlanan ‘Kardeş Kurum Kardeş Okul Projesi’ kapsamında Selim Mal Müdürlüğü tarafından Yamaçlı Köyü Şehit Ali Bay İlkokulunda okuyan 1.2.3.4 sınıf öğrencilerinin eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.

Kaymakam Erdinç Dolu’yu karşılarında gören öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunurken, okulda görevli öğretmenlerin istek ve sıkıntılarını yerinde dinleyen Kaymakam Erdinç Dolu; Kardeş okul ziyaretlerine ara vermeden devam edeceğini belirttikten sonra okuldan ayrıldı.

UMUT IŞIĞI ÇOCUKLARINA MİS SABUNCULUĞU KURSU

Selim Kaymakam Erdinç Dolu’nun girişimleri ile yaptırılan Engelsiz Yaşam Merkezi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Kaymakam Erdinç Dolu, eşi Sayın Şenay Yerli Dolu ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fikret Çelik, Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret etti.

Ziyarette Umut Işığı projesi kapsamında öğrenciler için açılan mis sabunculuğu kursunu ziyaret eden Kaymakam Erdinç Dolu ve Eşi Şenay Yerli Dolu kurs öğretmeninden derslerin gidişatı hakkında bilgi aldıktan sonra öğrencilerle sohbet etti.

KAYMAKAM ERDİNÇ DOLU’YA VERGİ HAFTASI ZİYARETİ

Vergi Haftası kapsamında Selim İlçe Mal Müdürlüğü personeli ve vergi rekortmeni olan ilçe esnaflarından; İbrahim Önal, Özdemir Saraç ve Volkan İşçi’ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Kaymakam Dolu daha sonra vergi rekortmeni esnaflara birer başarı belgesi vererek hayırlı ve bol kazançlı işler dileğinde bulundu.

Vergi haftası nedeniyle düzenlenen ziyaret daha sonra hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

AKYAKA’DA EĞİTİM ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Akyaka Kaymakamı İbrahim Cengiz  başkanlığında Eğitim Çalıştayı yapıldı. Çalıştaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uçar, Milli Eğitim Şube Müdürleri Metin Özgen ve Rıfkı Yağcı, Okul Müdürleri ile Muhtarlar katıldı. Eğitimin sorunları, başarı durumları ve sınav sonuçları değerlendirilerek, İlçe merkezi ve köylerdeki eğitim kalitesini arttırmak için yapılması gerekenler ele alındı.

İşte bunların bazıları:

-İlçemizin başarısını düşüren önemli faktörlerden birinin köy okulları ve birleştirilmiş sınıf uygulamasını olduğu, öğrencilerin taşınarak uygun okullarda müstakil sınıfların oluşturulmasının faydalı olacağı,

-Okulların fiziki ve teknolojik olarak geliştirilmesinin gerekli olduğu,

-Öğretmenlerin ilçe merkezinde ikamet etmelerinin faydalı olacağı,

-Öğrenci-Veli ilişkilerinin geliştirilmesi gerektiği,

-Taşımada yaşanan aksaklıkların giderilmesi gerektiği,

-Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için şimdiden planlamaların yapılması gerektiği,

Konuları değerlendirilerek başarının arttırılması hedeflendiği dile getirildi. Katılımcılar çalıştayın verimli geçtiğini ifade etti.

KAĞIZMAN KAYMAKAMI ÜÇGÜL CAMUŞLU İLKÖĞRETİM OKULUNU ZİYARET ETTİ

İlköğretim okul ziyaretinde öğretmenlerle toplantı yapan Üçgül; Birleştirilmiş sınıflarda yaşanan sıkıntılara değinerek, öğretmenlerden biraz daha özverili davranılmasını istedi. Okulun öğretmen lojmanları, sınıfların durumu gibi fiziksel şartları da inceleyen Üçgül daha sonra öğrencilerle sohbet edip, başarılarının devamını diledi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler