Kars'tan Kurbanlıklar Yola Çıkıyor

Kars'tan Kurbanlıklar Yola Çıkıyor

Kars'ta kurbanlıklar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünden tırlara yüklendi ve İstanbul'a gönderilmek üzere yola çıkarıldı.

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Düzgün, yapılan kontrollerin ardından kurbanlıklar için sevk izninin verildiğini söyledi.

Düzgün, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bakanlığımız genel anlamda İstanbul'da hayvan sevkıyatını kontrol altına alabilmek için Trakya bölgesinde hastalıkların önlenmesi adına kontrollü geçiş sağlayabilmek için bir tarih vermiştir. Bu ayın 17'sinden önce İstanbul'a hayvan girişi yasaktı, biz de bu sebeple söz konusu tarihten önce İstanbul'a ulaşabilecek olan vatandaşlarımıza sevk izini vermedik ama bugünden itibaren artık İstanbul sevklerine başladık."

Düzgün, belgesi eksik olanlar için sevk izni vermediklerini vurgulayarak, "Yaklaşık 1,5 ay öncesinden tüm önlemlerimizi almıştık. Sevk edilecek kurbanlıkların muhakkak pasaportları, kulak küpeleri olması gerekiyor. Hayvanların şap ve çiçek aşısının da yapılması şart." ifadelerini kullandı.

Kars'tan şu ana kadar yaklaşık 30 bin civarında hayvan sevkıyatı yaptıklarını dile getiren Düzgün, "Önümüzdeki 10 günde 20 bin hayvan sevkıyatı yapmayı düşünüyoruz. Şimdiye kadar küçükbaş hayvan sevkıyatı yapmadık onlar da yeni başlayacak. 30 bin civarında da küçükbaş hayvan sevki yapacağız" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler