Kars’tan Sevk Edilen Kurban Sayısı …

Kars’tan Sevk Edilen Kurban Sayısı …

Kars’tan batı illerine Kurban Bayramı’nda 150 bin kurbanlık sevki gerçekleştirilirken, 34 bin hayvanın da il içerisinde kesimi gerçekleşti.

Kars’tan bu yıl diğer illere 70 bin büyük baş 80 bin küçükbaş kurbanlık sevkiyatı yapıldığını kaydeden Gıda Tarım ve Hayvancılık Kars İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, il genelinde ise 16 bin büyükbaş, 18 bin adette küçükbaş hayvanın kurban olarak kesildiğini söyledi.

Bu yıl Kurban Bayramı’nda toplamda Kars’tan 184 bin hayvanın kurbanlık olarak kesildiğini kaydeden Düzgün, satılamayan kurbanlıklar için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bir çalışması olduğunu belirtti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Kars İl Müdürü Düzgün, konuya ilişkin şunları söyledi; “Bakanlığımız Kurban Bayramı’nda kurbanlıkları elinde kalan vatandaşlar için bir çalışma başlattı ve bulundukları illerindeki Et-Süt Kurumu’nun mezbahaneleri vasıtasıyla alım yapacağını açıkladı. İsteyen vatandaşlarımız bu alanlarda hayvanlarının kesimini devlete yaptırtabilir. Mesai yeni başladığı için daha tam anlamıyla geri dönüş başlamadı ama aldığımız duyumlarla yüzde 10 civarında bir geri dönüş olacağını tahmin etmekteyiz.”

Kurbanlık sevkinde vatandaşların genel itibariyle memnun olduğunu ve yaklaşık yüzde 10 civarında geri dönüş olduğuna dikkat çeken Tarım İl Müdürü Düzgün, satılan hayvanların kent ekonomisine de büyük ölçüde katkı sağladığını vurguladı. Yıl boyunca besicilik yapan vatandaşların emeğinin karşılığını aldığını vurgulayan Düzgün, vatandaşlara kurban olarak kesilen hayvanların kesinlikle Tarım İl Müdürlüğü’ne bildirilmesi yönünde de uyarılarda bulundu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler