Kars’tan Türk Şeker’e destek

Kars’tan Türk Şeker’e destek

Bugün ihaleye çıkan 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesine Kars’tan tepki geldi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketine ait Afyon, Alpullu, Bor, Burdur, Çorum, Elbistan, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu, Kırşehir, Muş, Turhal ve Yozgat şeker fabrikaları bugün ihaleye çıkarak özelleşecek.

Özelleşmenin yanlış olduğunu vurgulayan Kars Şeker İş Sendikası Başkanı Yaver Kop, özelleşecek olan diğer tüm fabrikalara destek olmak amacıyla Kars’ta imza kampanyası başlattı.

Konu ile ilgili gazetemize bir açıklama yapan Kars Şeker İş Sendikası Başkanı Yaver Kop, “20 Şubat 2018 tarihinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye Şeker Fabrikalarını Anonim Şirketi (T.Ş.F.A.Ş.)’ne ait olan Şeker fabrikalarının bir kısmı satışa çıkartıldı. Şeker Fabrikaları, çalışanlarıyla, ekici çiftçileriyle, besici çiftçileriyle, taşımacı esnafıyla ve tüm şehir esnafıyla bir bütündür. Bu fabrikanın özelleştirilmesi halinde bölgenin atar damarının kesileceğine aynı zamanda ülke tarımına, sanayisine ve hayvancılığına onarılması güç zarar vereceğine inancımızla bu özelleştirilmenin iptal edilmesini ve pancar üretiminin teşvik edilmesini, fabrikalarımızın modernize edilerek yeni personel alımıyla, geçici işçilere kadro verilmesiyle ülke kalkınmasında yer alacağına inancımız tamdır.” dedi.

kars’tan-turk-seker’e-destek!.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler