KARTAB temsilciliğine Mir Hasan Taş seçildi

KARTAB temsilciliğine Mir Hasan Taş seçildi

KARS KÜLTÜR VE TURİZM ALTYAPI BİRLİĞİ'NE (KARTAB) TURİZM ÖRGÜTÜ TEMSİLCİSİ OLARAK MİR HASAN TAŞ SEÇİLDİ

KARTAB temsilciliğine Mir Hasan Taş seçildi

KARS KÜLTÜR VE TURİZM ALTYAPI BİRLİĞİ’NE (KARTAB) TURİZM ÖRGÜTÜ TEMSİLCİSİ OLARAK MİR HASAN TAŞ SEÇİLDİ

Kars Valiliği Toplantı Salonunda Vali Günay Özdemir’in başkanlığında 14 üyenin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Turizm Örgütü Temsilcisi Birlik Encümen Seçimi yapıldı. Gizli oylama sonucu, Sarıkamış’ta faaliyetini sürdüren Şehr-i Beyza Otel sahibi Mir Hasan Taş Birlik Encümen Üyesi seçildi.

Mir Hasan Taş aynı zaman da Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu (TUSEKON) Genel Başkan yardımcılığı, Doğu Anadolu Sürücü Kursları Federasyonu Genel Başkanı ve Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) başkanlığı görevlerini yürütmekte.

Konuyla ilgili açıklama yapan Taş, ”Sayın Valimiz Günay Özdemir’in başkanlığında yapılan toplantıya, KARTAB’a üye olan, Belediye Başkanlıkları, İl Encümenleri, Belediye Meclis Üyeleri, Köy Muhtarları ve Turizm İşletmecileri katıldı. Kendilerinin şahsıma göstermiş oldukları güvenden dolayı, şükranlarımı sunarım. Şahsım ve Turizm’e gönül vermiş tüm örgütümüzle birlikte elimizden gelinceye kadar çalışmalara katkıda bulunacağız. Aşağıda Biten ve devam eden projelere bakıldığından KARTAB’ın İlimiz açısındaki önemi bir kez daha vurgulanmış olacaktır.” dedi.

UYGULAMASI BİTEN PROJELER

•          Sarıkamış Turizm Merkezinin geliştirilmesine yönelik olarak,Oteller bölgesine ulaşımın sağlanması amacıyla 600 metrelik yol tamamlanarak hizmete girmiştir.

UYGULAMASI DEVAM EDEN PROJELER

•          Sarıkamış Turizm Merkezinin altyapı sorunları ile İlimiz turizm potansiyelinin güçlendirilmesi için mülkiyeti KARTAB’a ait olan alanda 1 spor tesisi yapılması,2 adet futbol sahası,2 adet basketbol sahası,4 adet tenis kortu (1 kapalı,3 açık)

•          Sarıkamış Turizm Merkezinin altyapı sorunları ile İlimiz turizm potansiyelinin güçlendirilmesi için mülkiyeti KARTAB’a ait olan alanda doğal kızak pisti yapılması

•          Sarıkamış Turizm Merkezinin altyapı sorunları ile İlimiz turizm potansiyelinin güçlendirilmesi için mülkiyeti KARTAB’a ait olan alanda çok amaçlı Spor ve Eğlence Salonu yapılması

•          Sarıkamış Bölgesinde Turizmin geliştirilmesine yönelik olarak 1 nolu kayak pistinin ışıklandırılması,

•          Sarıkamış Turizm Merkezinin altyapı sorunları ile İlimiz Turizm potansiyelinin güçlendirilmesi için mülkiyeti KARTAB’a ait Sarıkamış Turizm Merkezinde yer alan M5 telesiyej hattı yapılması,

•          Tarihi ve Kültürel değerlerin Turizme kazandırılması ve tanınırlıklarının sağlanması, kış turizmi ve alternatif turizm türlerinin bölgede canlandırılması, turizm hizmetlerini erişim altyapısının oluşturulması ve iyileştirilmesi kapsamında savaş alanlarına yönelik master plan hazırlanması.

Önceki ve Sonraki Haberler