‘Katilin Bulunması Namus ve Şeref Meselesi’

‘Katilin Bulunması Namus ve Şeref Meselesi’

Kars'ta geçtiğimiz Pazar günü kaçırıldıktan sonra hunharca öldürülen Mert Aydın'ın katil zanlısı olabileceği kapüşonlu bir şüphelinin gece saatlerinde Digor yolu, Bölge Trafik civarında görüldüğü ihbarı üzerine polis ekipleri bölgeye yoğunlaştı.

‘Katilin Bulunması Namus ve Şeref Meselesi’

-KARS VALİSİ EYÜP TEPE, KARS POLİSİ, MERT’İN KATİLİNİ BULMA İŞİNİ, NAMUS VE ŞEREF EDİNDİĞİNİ SÖYLEDİ

-KARS’TA HUNHARCA KATLEDİLEN 9 YAŞINDAKİ MERT’İN KATİLİNİ BULMAK İÇİN KARS POLİSİ, TÜM BİRİMLERİYLE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.

Kars’ta geçtiğimiz Pazar günü kaçırıldıktan sonra hunharca öldürülen Mert Aydın’ın katil zanlısı olabileceği kapüşonlu bir şüphelinin gece saatlerinde Digor yolu, Bölge Trafik civarında görüldüğü ihbarı üzerine polis ekipleri bölgeye yoğunlaştı.

El feneri, projektör hatta cep telefonu ışığıyla bile şüphelinin peşine düşen polis ekipleri bölgeye akın etti. Çevreyi kuşatma altına alan resmi ve sivil polisler araziyi didik aradı. Bölgedeki kullanılmayan boş binaları, inşaatları ve kanal içlerini bile arayan ekiplere vatandaşlarda destek verdi. Şüphelinin görülmesi halinde saldırma ihtimali üzerinde de duran ekipler tedbiri elden bırakmadılar. Bir ellerinde fener bir ellerinde biber gazıyla pür dikkat arama yapılırken, çevre sakinlerden de destek istendi. Bazı bölgelerde kapıları aralıklı olan ahırlar bile aranırken ahır sahipleri de çoluk çocuklarıyla birlikte aramaya koyuldular. Vatandaşlar, katil yada katillerin bulunması için dua ettiklerini ve en çok isteklerinin bu şüpheli veya şüphelilerin bulunması olduğunu belirttiler.

KAPÜŞONLU ŞÜPHELİ ARANIYOR

Küçük Mert’in geçtiğimiz Pazar günü kaybolmasından bu zamana kadar katili arama çalışmalarını yürüten polis, Mert’in cansız bedeninin bulunmasının ardından alarma geçerek şüpheli veya şüphelilerin bulunması için geceli gündüzlü çalışıyor. Gün boyu arama çalışmalarında devam eden polis, akşam saatlerinde çalışmalarını tüm ekiplerle birlikte sürdürüyor. Şüpheli şahıslar üzerinde detaylı arama çalışmalarını sürdüren polis, tüm arazilerde ve boş metruk binalarda katili bulmak için çaba sarf ediyor. Gecenin karanlığından da istifade ederek izini kaybettiren şüphelinin bulunması için arama tarama çalışmaları sürdürülüyor.

KATİLİN BULUNMASI NAMUS VE ŞEREF MESELESİ OLDU

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve Polis memurları Mert’in katilini bulma işinin kendileri için bir namus ve şeref meselesi olduğunu dile getirerek çalışmalarını yürütüyorlar. Öte yandan Kars halkı da derin üzüntü içerisinde Mert’in ve ailesinin acısını yaşıyor. Mert’in İstasyon Mahallesinde bulunan evinin önünde kurulan taziye yerine ise Kars halkı akın ederek acılı aileye teselli vererek acılarını paylaşıyor. Ayrıca Kars halkı ve öğrenciler de sosyal paylaşım sitelerinde örgütlenerek, Mert’in katilinin bulunması için farkındalık yaratma adına bir araya gelecekleri belirtiyorlar.

VALİ TEPE: BU İŞ ARTIK NAMUS VE ŞEREF İŞİ

Vali Eyüp Tepe de yaptığı son dakika açıklamasında, Mert’in katilin bir an önce bulunması için Kars polisinin tüm birimleriyle mesai mevhumu gözetilmeksizin arama çalışmalarının gece gündüz devam ettiğini bildirdi. Aralarında Ankara ve çeşitli illerden de gelen özel kriminal ekipler katili bulana dek arama çalışmalarını sürdüreceklerini de bildirdiler. kha

Önceki ve Sonraki Haberler