'Katliamlar, soykırıma dönüşmüştür'

'Katliamlar, soykırıma dönüşmüştür'

BDP ve HDP Kars İl Örgütleri, Şengal'e yardım kampanyası başlattı.

'Katliamlar, soykırıma dönüşmüştür'

BDP ve HDP Kars İl Örgütleri, Şengal’e yardım kampanyası başlattı.

Barış ve Demokrasi Partisi Kars İl Eşbaşkanı Şengül Mehmetoğlu, BDP ve HDP Kars İl Eşbaşkanlıkları adına BDP İl Başkanlığında düzenlediği basın açıklamasında, Kars halkından kampanyaya destek vermelerini istedi.

Rojava ve Şenga’da yaşanan katliamların basın marifetiyle Dünya’da ve Türkiye’de yakinen bilindiğini de ifade eden Mehmetoğlu, yardımların BDP Kars İl Eşbaşkanlığı ve İstasyon Mahallesi Faikbey Caddesi 242 Numarada bulunan Kızılay Çarşısındaki merkeze yapılacağını duyurdu.

Yardımlar konusunda 0534 495 64 57 numaralı telefonla da bağlantı kurula bilineceğini belirten Eşbaşkan Mehmetoğlu yaptığı açıklamada:

“Rojava ve Şengal’e yapılan katliamlar insanlık dışı katliamlardır ve adeta bu katliamlar bir soykırıma dönüşmüştür. Bu çeteler, halklar üzerinde din değiştirmeyi zorunlu hale getirmişler bu çeteler. Bu çetelere sesiz kalmayacağız, her zaman kınayacağız ve sesimizi yükselteceğiz. Onlar her zaman karşılarında halkları göreceklerdir. Biz diyoruz ki ‘orada yaşanan katliamlar bir insanlık dramıdır.’ Bu insanlık dramına hiç kimse sesiz kalmasın ve oraya gereken yardımı elimizden geldiği kadar yapalım. Öncelikli olarak gıda yardımı ve yaşam malzemesi olarak yarımlarda bulunalım. Onların destekçisi olarak sesimizi çıkarabiliriz. Soykırım her dönem yaşanmıştır. Utanç haline dönüşmüştür. Rojava’da ve Şenga’da yaşanan kadın katliamları, çocuk katliamları günü değiştirme adına yapılan baskıları her zaman televizyonlarda ve gündemde takip etmekteyiz. Bu soykırımlar çok ciddi bir şekilde insanları açlığa, yoksulluğa, susuzluğa mahkûm etmiştir. Binlerce insanımız orada açlıktan, susuzluktan ölmekle karşı karşıyadır. Biz de bütün Kars halkı olarak duyarlı olalım, sesiz kalmayalım ve duyarlı davranıp elimizi uzatalım. Halkımıza gıda yardımı, tıbbi yardımlar olabilir, çocuk maması, kadın ihtiyaçları, giysi ihtiyaçlarını elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmanızı duyarlı olmanızı bekliyoruz.  Tüm  Kars halkı eminim ki bu katliamlara bu yoksulluğa bu sefalete sesiz kalmayacaktır.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler