KATSO YÖREX'e katıldı!

KATSO YÖREX'e katıldı!

Türkiye'nin en büyük yerel ürün fuarı olan “Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)” sona erdi.

KATSO YÖREX'e katıldı!

Türkiye'nin en büyük yerel ürün fuarı olan “Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)” sona erdi.

Antalya EXPO Center'da Anadolu'nun yerel lezzetleri, el emeği göz nuru ürünlerinin sergilendiği YÖREX’e birçok il yöresel ürünleri ile katıldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yöresel ürünlerin zenginliğe dönüştürülmesi için markalaşma çalışmalarının yapılması gerektiğini belirterek Yöresel Ürünler Fuarı'na sahip çıktı. Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde bu yıl "Sizin oraların nesi meşhur" sloganıyla 5'incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'in Anadolu'nun bütün değerlerini bir araya getirdiğini kaydederek “Türkiye'nin dört bir tarafından, illerimizin ve ilçelerimizin yöresel ürünleri, marka değerleri YÖREX'te tanıtıldı. Bu fuar, benim çok önemsediğim bir organizasyon. Bizim petrolümüz ve doğalgazımız yok. Ama topraklarımızdan çok daha kıymetli zenginlikler fışkırıyor. Gıda ürünlerinden el emeği, göz nuru işçilikle yapılmış ürünlere, sanayi mamüllerinden el sanatlarına, tekstil, kilim, oymacılığa kadar 3 binden fazla yöresel ürünümüz var. Emin olun bu zenginlik, bu kalite başka bir milletin elinde olsaydı, sırf bu markalarla zengin olurdu" dedi. YÖREX'in yerel değerlerin ekonomiye kazandırılması için iyi bir fırsat olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, illerdeki oda ve borsaların buna sahip çıkmasını istedi.

İlimizi temsilen YÖREX’e katılan Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen’i, göstermiş olduğu hassasiyet ve çabalarından dolayı Rıfat Hisarcıklıoğlu tebrik etti.

Turizm kenti Antalya’da turizmcilerle bir araya gelip yöresel ürünleri için pazar arama hedefinde olduğunu kaydeden Fahri Ötegen, Kars Kaşar Peyniri, Kars Gravyer Peyniri, Kars Balı, Kağızman Pekmezi ve Kağızman Uzun Elmasına olan yoğun ilgiden memnun olduğunu kaydetti.

_tob3041.20141031101113..jpg

Önceki ve Sonraki Haberler