KAÜ Aferez Ünitesi hayat kurtardı

KAÜ Aferez Ünitesi hayat kurtardı

Açılışının bugün yapılmasına karşın 5 gün önce 25 haftalık gebeliği olan ve Kars Harakani Devlet Hastanesinden buraya sevk edilen anne Özlem Karancı ve bebeğine bu ünitede trombosit verilerek bebeğin hayati tehlikesinin ortadan kaldırıldı.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Aferez (kan ayrıştırma) Ünitesi hizmete sokuldu.

KAÜ Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Yakup Baykuş, trombosit süspansiyonunun hastanelerde en sık ihtiyaç duyulan kan ürünlerinden biri olduğunu fakat trombositlerin ömrünün 5 gün kadar olduğundan dolayı depolanamamakta ve genellikle ihtiyaç duyulduğunda bağışçılardan elde edilebilmekte olduğuna dikkat çekti.

Başhekim Baykuş, hizmete sokulan aferez ünitesi marifetiyle, Kars'ın da dahil olduğu 30 sağlık bölgesindeki hastaların ihtiyaç duyabileceği trombositi gönüllü bağışçılardan temin edebileceğini de söyledi.

AÇILIŞI DAHİ YAPILMADAN ANNE VE BEBEĞİN HAYATİ TEHLİKESİ ORTADAN KALDIRILDI

Açılışının bugün yapılmasına karşın 5 gün önce 25 haftalık gebeliği olan ve Kars Harakani Devlet Hastanesinden buraya sevk edilen anne Özlem Karancı ve bebeğine bu ünitede trombosit verilerek bebeğin hayati tehlikesinin ortadan kaldırıldığı da anlatan KAÜ Hastanesi Başhekimi Yakup Baykuş, ünitenin önemine değindi.

Anne ve bebeğinin sağlık durumlarını iyi olması nedeniyle mutlu olduklarını da dile getiren KAÜ Hastanesi Başhekimi Yakup Baykuş: “Bugün hizmete sokulan ünitemiz ile aynı zamanda bölgemizden ileri merkezlere hasta sevki azalacak. Hem de hastaların uzun süre beklemek durumunda kalmadan ihtiyaç duydukları kan ürününü almış olacaklardır. Bu vesile ile ünitemizin açılışında katkısı olan öğretim üyelerimize, sağlık çalışanlarımıza, ilk aferez trombositi kullanan hastalarımız anne ve bebeğin hayatta kalmalarını sağlayan öğretim üyelerimize teşekkür ederim. Ünitemizin Kars ve civar illerdeki vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Henüz açılışı bile yapılmadan aferez ünitesinde trombosit verilerek hayati tehlikeleri ortadan kaldırılan 25 haftalık bebeğin annesi Özlem Karancı da, bu üniteyi Kars’ta hizmete sokan hastane yetkililerine teşekkür etti.

BENDE BEBEĞİM DE SAĞLIĞIMIZA KAVUŞTUK

Bir hafta önce Kars Harakani Devlet Hastanesinde göğüs ağrısı şikayeti ile gittim. Doktor bey bebeğinin suyunun ve kan değerlerinin çok düşük olduğunu söyledi. Bunun üzerinde daha sonra Kafkas Üniversitesi Hastanesine geldim ve Rulin Deniz Hoca beni muayene etti ve acil olarak ameliyata aldı. Doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum onların sayesinde hayatta kaldık. Çocuğum 25 hafta 5 günlük dünyaya geldi. Burada bana ve bebeğime trombosit verildi. Bebeğim burada Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde 3 gün kaldı. Çocuğum daha sonra Batman’a gönderildi. Şu anda babası da bebeğimin yanında durumunun çok iyi olduğunu biliyorum. Daha önce bir düşük yapmıştım. İnşallah bebeğimiz daha da iyileşecek.” dedi.

kau-aferez-unitesi-hayat-kurtardi-(1).jpgkau-aferez-unitesi-hayat-kurtardi-(2).jpgkau-aferez-unitesi-hayat-kurtardi-(3).jpgkau-aferez-unitesi-hayat-kurtardi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler