KAÜ, Amerika Üniversiteleriyle İşbirliği Protokolü İmzaladı

KAÜ, Amerika Üniversiteleriyle İşbirliği Protokolü İmzaladı

Kurulduğu günden itibaren her geçen gün biraz daha büyüyen Kafkaslara açılan kapı olan Kafkas Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri Üniversiteleriyle işbirliği protokolü imzaladı.

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere ABD’ye giden KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Prof. Dr. Ayla Özcan ve Prof. Dr. Halit Hami Öz ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri’nde bazı üniversiteler ile temaslarda bulunarak işbirliği protokolleri imzaladılar.

Kurulduğu günden beri her eğitim-öğretim yılında artan öğrenci kapasitesinin yanında, nitelikli öğrenim olanakları sunmak adına hem fiziki altyapısını hem de akademik ve idari kadrolarını daha donanımlı hale getiren KAÜ, bugün yaklaşık 20 bin öğrenci kapasitesine ulaşarak, Bölge ve Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında yer alma, aynı zamanda dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olma yolunda hedeflenen başarıya ulaşmak amaçlıyor.

Bu bağlamda uluslararası akademik camiada, öğrencileri ve akademik personeli gelişimini sağlamak üzere Rektör Prof. Dr. Sami Özcan’ın ziyareti sonrasında Sam Houston State Üniversitesi ile işbirliğine varıldı.

KAÜ, Sam Houston State Üniversitesi ile yapılan görüşmelerde; İki sene içerisinde Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi alanında çift diploma programı geliştirilmesi konusunda çalışma başlatılması, Kafkas Üniversitesi’nden Sam Houston State Üniversitesi’ne gidecek genç öğretim üyelerine belli süre ile İngilizce dersleri verilmesi, Sam Houston State Üniversitesi’nden Kafkas Üniversitesi’ne öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, söz konusu üniversiteden Kafkas Üniversitesi’ne ziyaretçi olarak gelen öğretim üyelerinin burada ders vermesi konuları görüşüldü ve karara bağlandı.
Ziyaret kapsamında Wisconsin-Superior Üniversitesi ile yapılan görüşmelerde, Matematik-Bilgisayar Bilimleri alanında çift diploma programı anlaşması imzalandı, UW-Superior Üniversitesi İşletme Yönetimi Fakültesi ile yapılan görüşmelerde Aralık 2015’e kadar anlaşmalar tamamlanarak, İşetme, İktisat, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, programlarında çift diploma oluşturulması kararlaştırıldı.

UW-Superior Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile yapılan görüşmelerde ise Sınıf Öğretmenliği çift diploma konusunda çalışmaların başlatılması kararı alındı. İngiliz Dili ve Edebiyatı çift diploma programı başlatılması için çalışmalar başlatıldı.

Wisconsin River Falls Üniversitesi, Eğitim ve Mesleki Çalışmalar Fakültesi ile yapılan görüşmeler sonunda da Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Eğitim, Çocuk Gelişimi,İngiliz Dili ve Edebiyatı, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi alanlarında çift diploma programları oluşturabilmesi için (Sonbahar 2017 ilk öğrenci kabul hedeflenerek) çalışmalar başlatıldı.

Ayrıca Wisconsin-River Falls Üniversitesi (UW-RF) Ziraat ve Veteriner Bilimleri Fakültesi ve Sanat ve Bilim Fakültelerinin ortaklaşa yaptıkları Pre-Vet programı ile Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile işbirliği yapılarak UW-RF Pre-Vet programında kayıtlı öğrencilerin veteriner hekimlik eğitimlerine Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde devam edebilecekleri konusu görüşüldü; bu konuda işbirliği yapma konusunda prensip anlaşmasına varıldı. Bu fakültelerin dekanları ve ilgili öğretim üyelerinin üniversitemize davet edilmesi, Veteriner Fakültemiz imkanlarını görmelerinin sağlanması, bu konuda ileride nasıl bir işbirliği yapılabileceğini üniversitemizi ziyaretleri sırasında görüşülmesi konusunda prensip kararı alındı.

Öte yandan KAÜ’de kurulması planlanan Dil Köyü konusunda ise bu alanda daha evvel deneyimleri olan UW-RF İngilizce Tercümanlık-Mütercimlik Bölümü ile işbirliği yapılması konusunda prensip anlaşması yapıldı. UW-Superior ve UW-River Falls ile Mevlana değişim Program anlaşmaları yapıldı. 

kau,-amerika-universiteleriyle-isbirligi-protokolu-imzaladi-(1).jpgkau,-amerika-universiteleriyle-isbirligi-protokolu-imzaladi-(2).jpgkau,-amerika-universiteleriyle-isbirligi-protokolu-imzaladi-(3).jpg

iha

Önceki ve Sonraki Haberler