KAÜ Araştırma Hastanesi Büyüyor

KAÜ Araştırma Hastanesi Büyüyor

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof.Dr.Sami Özcan'ın girişimleri sonucu, Kars'tan artık hastalar anjiyo için Erzurum'a gitmek zorunda kalmayacaklar.

 

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Kateter Labaratuarı ilk ameliyatlarla hizmet vermeye başladı. Türkiye’nin önde gelen hastanelerinde bulunan imkanlara sahip Kateter, bölge illeri ve Kafkas ülkelerinden de sevk kabul edecek.
 
Karslıların büyük umutlarla beklediği Kateter Laboratuarı’nın dün yapılan ilk işlemle hizmete başlaması herkesi sevindirdi. Mustafa Avcı, Gönül Karadağ’dan sonra bugün de Kadife Yılmaz’a sağ-sol koroner anjiyografi yapıldı.
 
Kateder Labaratuarı’nda koroner anjiyografinin yanında; damar görüntüleme işlemleri, balonla damar açma, stent yerleştirme, primer, PTCA (Kalp krizi geçirten damarın balon ve stentle açılması), kalp pili takılması, konjenital kalp deliği olan hastaların ameliyatsız kapatılması gibi hayati önem taşıyan müdahalelerde yapılabilecek.
 
Bugünden itibaren başta Erzurum olmak üzere, Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlere bu tür vakaların sevki önlenmiş olacak. Karslıların da, “Hastalarımız uzun yollarda ölüyor” şikayetlerinin bu şekilde önüne geçilmiş olacak.
 
Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahattin Balcı öncülüğündeki ekip, Yrd. Doç. Dr. Tolga Sinan Güvenç, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Karakurt, Yrd. Doç. Dr. Yüksel Kaya, Kateter Teknisyeni Yılmaz Mankabır, Anjiyo Hemşireleri Fatma Boztepe ve Murat Çatak’tan oluşuyor.
 
Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi başhekimi Yrd. Doç. Dr. Miktat Kaya, artık anjiyo için diğer illere hasta sevki yapılmayacağını söyleyerek, “Kars’a ve bölgemize hayırlı olsun” dedi.
 
Yrd. Doç. Dr. Yüksel Kaya da, 9 aydır Kars’ta görev yaptığını ve Kateter’in açılmasını sabırsızlıkla beklediklerini bugünden itibaren de hasta kabul ediyor olmalarının mutluluğu yaşadıklarını ifade etti.
 

Önceki ve Sonraki Haberler