KAÜ, Gürcistan - Türkiye Diplomatik İlişkilerin 25. Yılı Kutlamalarına Ev Sahipliği Yaptı

KAÜ, Gürcistan - Türkiye Diplomatik İlişkilerin 25. Yılı Kutlamalarına Ev Sahipliği Yaptı

Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosluğu ve Gürcistan Kutaisi Devlet Tarihi Müzesi ile birlikte, Gürcistan ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 25. yılı kutlama etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Etkinlikte, Gürcistan Hükümeti envanterinde bulunan Ortaçağ dönemine ait el yazması Kur’an-ı Kerim ve Osmanlıca el yazması eserler sergilendi ve konferans düzenlendi.

Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından hazırlanan program, üniversitenin Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

KAÜ Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü Araştırma Görevlisi Sudan Altun tarafından organize edilen etkinlikte, Kutaisi Devlet Tarihi Müzesinin envanterinde bulunan Ortaçağ dönemine ait el yazması Kur’an-ı Kerim ve Osmanlıca el yazması ile Dimitri Armakov’un  XIX Yüzyılda Kars’ta çektiği fotoğraflar da sergilendi.

Serginin açılış kurdelensin Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Avtandil Nikatsadze, KAÜ Rek. Yrd. Prof. Dr. Selçuk Ural, Gürcistan Trabzon Başkonsolos Yardımcısı Giorgi Kushitashvili, Kutaisi Devlet Tarihi Müzesi Müdür Yardımcısı Nona Korisina ve KAÜ Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü Araştırma Görevlisi Sudan Altun kesti. Serginin gezilmesinin ardından konferansa geçildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve Türkiye ile Gürcistan’ın milli marşlarının söylenmesinin ardından gerçekletilen konferansta konuşma yapan Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Avtandil Nikatsadze, açılışı yapılan resim sergisi hakkında bilgi verdi. Nikatsadze, geçmişte Gürcistan- Türkiye ve Gürcistan Rusya ilişkilerini anlatan ve son Gürcü Kralı II. Solomon’un Ardahan, Trabzon ve civarındaki faaliyetlerini konu edinen bir sunum gerçekleştirdi.

Başkonsolos Avtandil Nikatsadze’nin sunumun ardında, Kutaisi Devlet Tarih Müzesi Müdür Yardımcısı Nona Korisina Kutaisi Devlet Tarih Müzesi hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Nona Korisina, Kutaisi Devlet Tarih Müzesi ile Kafkas Üniversitesi ve diğer ilgili kurumlar ile her zaman işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Konferansın sonunda Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Ural, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Avtandil Nikatsadze’ye, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Yüksek de, Gürcistan Kutaisi Devlet Tarih Müzesi Müdür Yardımcısı Nona Korisin’a çikek verdi. Program hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

kau,-gurcistan---turkiye-diplomatik-iliskilerin-25.-yili-kutlamalarina-ev-sahipligi-yapti-(1).jpgkau,-gurcistan---turkiye-diplomatik-iliskilerin-25.-yili-kutlamalarina-ev-sahipligi-yapti-(2).jpgkau,-gurcistan---turkiye-diplomatik-iliskilerin-25.-yili-kutlamalarina-ev-sahipligi-yapti-(3).jpgkau,-gurcistan---turkiye-diplomatik-iliskilerin-25.-yili-kutlamalarina-ev-sahipligi-yapti-(4).jpgkau,-gurcistan---turkiye-diplomatik-iliskilerin-25.-yili-kutlamalarina-ev-sahipligi-yapti-(5).jpgkau,-gurcistan---turkiye-diplomatik-iliskilerin-25.-yili-kutlamalarina-ev-sahipligi-yapti-(6).jpgkau,-gurcistan---turkiye-diplomatik-iliskilerin-25.-yili-kutlamalarina-ev-sahipligi-yapti-(7).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler